Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 10. 2013. 19:54 >> 21:12
35

TRAŽI OPROST

Amfilohije: Nek je vječna Crna Gora

Mitropolit Crnogorsko primorski Amfilohije kaže da je za njega svetinja to što je crnogorski narod na referendumu odlučio da obnovi državnu nezavisnost.

Amfilohije je za RTCG, odgovrarajući na pitanje da li je obnovljena crnogorske nezavisnosti i međunarodni subjektivitet za njega završena priča, kazao da je njemu tijesna vasiona, te da šalio kada je Crnu Goru nazvao "fildžan avnojevskom tvorevinom".

"Kako narod izglasa to je za mene svetinja, ja to poštujem, i svemu dobrome što je tu ja ću da služim, i u ovom trenutku ja idem, dolazim iz Crne Gore, kao mitropolit predstavljam svoju nezavisnu Crnu Goru, to je moje, kao što su bili moji prethodnici i tome nema nikakvog sprječavanja. Neka nam bude živa i vječna Crna Gora.", kazao je Amfilohije.

Mitropolit kaže da je osveštanje Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici prilika za pomirenje. On kaže i da će to biti prilika da i on traži oprost.

Osveštanje Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici prilika je za pomirenje traženje i davanje oprosta kaže mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije. On je za TVCG rekao da će to biti prilika da i on zatraži oprost.

"Sigurno, u svakom trenutku sam spreman ja ne bi bio hrišćanin, a još manje nasljednik Svetog Petra da ne tražim oproštaj. Ovaj Hram je moj oproštaj, moje praštanje i u isto vrijeme poziv da mi oproste svi, od Hrama, svi se oprostimo zagrlimo, zabratimo oko svetinje božije, oko Hram“, poručio je Amfilohije.

 

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније