Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M. ]

13. 03. 2020. 10:36 >> 10:33

SDP POZIVA

Nadležni da provjere navode o porastu cijena

Socijaldemokratska partija poziva nadležne državne organe da provjere tačnost informacija da su pojedine apoteke iskoristile pandemiju kako bi podigle cijenu medicinskog alkohola.

Ukoliko se informacija potvrdi, to zahtijeva kaznu primjerenu duboko nemoralnom pokušaju onih koji žele da se obogate u borbi građana i države da se spriječi dalje širenje koronavirusa povećanjem cijena onih preparata ili namirnica koje zdravstvene ustanove preporučuju za korišćenje, naveo je u saopštenju Bojan Zeković iz te partije.

Oni podsjećaju i da je država ukinula plaćanje akciza na alkohol koji se koristi u medicinske svrhe, kako bi cijenu učinila prihvatljivom, pa je nedopustivo i duboko neetično da se pojedinci bogate zloupotrebljavajući ovakvu situaciju.

"Cijelu svoju istoriju Crna Gora je opstajala na etičkom kodeksu koji je obavezivao na pomaganje drugima u nevolji. Podizanje cijena sredstava koje građani kupuju po preporuci zdravstvenih ustanova da bi spriječili širenje virusa je suprotno našoj tradiciji, anticivilizacijsko i zaslužuje najstrožu kaznu i javnu osudu," istuču iz SDP-a.

Oni su pozvali nadležne da javnost u najkraćem roku obavijeste o rezultatima izvršenih kontrola i mjerama koje su ovim povodom preduzeli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније