Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

15. 03. 2020. 11:50 >> 11:58

KORONA VIRUS

Stefan Mugoša: Ostao sam doma, uradite i vi tako

U cilju prevencije obolijevanja od virusa korona svi treba da se pridržavaju jednostavnih pravila lične higijene, a posebno značajna je mjera društvenog distanciranja, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja. Zahvalni su, kako kažu, poznatim ličnostima koji su se priključili kampanji “Ostani doma”.

 

Crnogorski reprezentativac Stefan Mugoša je kazao da je svoje zdravlje u Koreji zaštitio zahvaljujući samoizolaciji.

“Daleko od porodice i prijatelja posljednja dva mjeseca sam proveo u kućnom karantinu. U koreji svi poštuju pravila i slušaju preporuke ljekara. Tako sam i ja uradio i ostao sam doma. Poslušajmo i mi preporuke naših ljekara, ostanimo doma i pobijedimo zajedno ovaj virus”, kazao je fudbaler Stefan Mugoša .

“Cilj cijelog društva treba da bude da se pridržavanjem mjera i preporuka zdravstvenih profesionalaca izbjegnu nesagledive posljedice koje virus može prouzrokovati”, navodi se u saopštenju.

Novi koronavirus jedna je od najozbiljnijih javnozdravstvenih prijetnji sa kojom se svijet ikada susreo. Njegov epidemijski i pandemijski potencijal mnogi su potcijenili.Svijet još uči o tome kako se virus ponaša i kako utiče na ljude. Procenat smrtnosti koji je ostvario nikako nam ne daje za pravo da se ponašamo neodgovorno i samovoljno.Sada se zna da su mjere prevencije najučinkovitije.

“Tako u cilju prevencije obolijevanja svi treba da se pridržavaju jednostavnih pravila lične higijene, prije svega ruku, ali i higijene životnog i radnog prostora. Posebno je značajna mjera društvenog distanciranja. Iskustva zemalja koje su se izborile ili se još bore sa ovom pošasti uče nas da je izbjegavanje kontakata dalo najboje rezultate i spriječilo širenje zaraze”, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Zahvalili su poznatim ličnostima koje su poslale apel u ciju očuvanja zdravlja.

“Brinite o svom zdravlju i zaštite druge pridržavajući se ovog pravila. Ostani doma! Apel poslale su i naše poznate ličnosti. U ime zdravstvenog sistema, svima njima- Hvala! Budimo zajedno u ovome- #ostanidoma “, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније