Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavila: M.L.B. ]

16. 03. 2020. 16:19 >> 16:18
1

CENTAR ZA ŽENSKA PRAVA

Obezbijediti zaštitu zaposlenih u trgovini

U više prodajnih objekata robe široke potrošnje, ne primjenjuju se u potpunosti i na način kako je to propisano Naredbom Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti mjere za zaštitu od koronavirusa, saopšteno je iz Centra za ženska prava.

"Sa zabrinutošću upozoravamo da zaposlene na kasama u više prodajnih lanaca ne nose rukavice, nemaju zaštitne maske, a nije obezbijeđeno ni ograničavanje broja kupaca u odnosu na površinu prodajnog objekta, tako da na deset kvadratnih metara površine prodajnog objekta može da se nalazi samo jedan potrošač", kazali su iz Centra.

Iz te navladine organizacije rekli su da se ne primjenjuje ni obaveza odgovornih u trgovinskim objektima da obezbijede/označe rastojanje od najmanje dva metra između osoba koja se nalaze ispred prodajnih objekata, na kasama i sektorima u kojima se roba uslužuje.

"Ovakvo poslovno ponašanje ugrožava prvenstveno zdravlje Vaših zaposlenih - većinom žena, a potom i opšte zdravlje stanovništva", naveli su iz Centra za ženska prava.

Oni su podsjetili da nepostupanje po toj Naredbi podliježe krivičnoj odgovornosti, u skladu sa Krivičnim zakonikom Crne Gore.

"Tražimo da društveno odgovornim ponašanjem obezbijedite zaštitu svojih zaposlenih, građanki i građana i doprinesete borbi protiv globalne pandemije", kazali su iz Centra.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније