Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 03. 2020. 18:29   >>  18:34

VDT

Tužilaštva nastavljaju rad na svim predmetima

Na osnovu Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanja i sprečavanja prenošenja novog koronavirusa i preporuka Ministarstva zdravlja, u svim državnim tužilaštvima rad će se obavljati na radnom mjestu, a rad u svim predmetima biće nastavljen, saopšteno je iz Vrhovnog državnog tužilaštva.

Navodi se da je, na osnovu Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanja i sprječavanja prenošenja novog koronavirusa, vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković utvrdio privremene mjere za rad Državnog tužilaštva.

„U periodu od 16. do do 30. marta u svim državnim tužilaštvima rad se obavlja na radnom mjestu i nastavlja se rad u svim predmetima“, kaže se u saopštenju.

U tom periodu, kako se navodi, rukovodioci državnih tužilaštava će u slučaju potrebe obezbijediti pravo na plaćeno odsustvo zaposlenom koji je roditelj/staratelj/hranitelj/usvojitelj ili samohrani roditelj djeteta do 11 godina starosti, ukoliko drugi roditelj nije u mogućnosti da koristi to pravo.

Zaposlenima na radnim mjestima, kojima proces rada to dozvoljava, omogućiće se rad od kuće, a rukovodioci državnih tužilaštava će posebnom odlukom odrediti koja su to radna mjesta, zaposlene koji obavljaju te poslove a koji, zbog zdravstvenog stanja i drugih okolnosti, ne bi smjeli biti izloženi riziku od obolijevanja, kao i način interne komunikacije.

„Zaposleni, koji obavljaju rad na radnom mjestu u obavezi su da nastave sa sprovođenjem higijenskih i sigurnosnih mjera“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da, ukoliko proces rada dozvoljava, rukovodioci državnih tužilaštava mogu organizovati rad u smjenama u pisarnicama državnih tužilaštava.

U radu sa strankama, prijem pošte u Pisarnici državnog tužilaštva obavljaće se na način da se obezbijedi rastojanje od najmanje dva metra između osoba koje se nalaze u prostoriji.

„U prostoriji u kojoj se predaju pismena, pored službenika Pisarnice državnog tužilaštva može prisustvovati samo jedno lice“, naveli su iz Tužilaštva.

Kako su kazali, državna tužilaštva će primati pismena i putem Pošte Crne Gore i elektronske pošte, a svi kontakt telefoni i e-mail adrese pisarnica državnih tužilaštava dostupni su na njihovim internet stranicama.

„Prilikom obavljanja saslušanja mora se obezbijediti rastojanje od najmanje dva metra između lica koja se nalaze u prostoriji“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније