Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

18. 03. 2020. 16:27 >> 16:26
1

SINDIKAT MEDIJA

"IJZ da više zaštiti novinare"

Glavni odbor Sindikata medija uputio je javni apel da Institut za javno zdravlje obrati pažnju na zaposlene u medijima koji ne mogu da rade od kuće, kako bi ih više zaštitili od zaraze virusom Kovid-19.

Potrebna zaštitna oprema, kako dodaju, ne može se nabaviti bez podrške Instituta za javno zdravlje i Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti.

"Zbog toga molimo da se osnovna zaštitna oprema ustupi medijima, odnosno zaposlenima u njima. Institut za javno zdravlje molimo i da dostavi pisane preporuke o ponašanju, pravilima i obavezama prilikom izvještavanja sa terena, a sve u cilju smanjenja mogućnosti širenja zaraze. Kada su u pitanju medijske kuće apelujemo da se ljudima čije fizičko prisustvo nije neophodno u redakcijama dozvoli rad od kuće, da se kolegijumi i slični redakcijski sastanci održavaju on line, da se obezbijedi dezinfekcija prostorija i radnih površina, kao i da se nabave sredstva za dezinfekciju ruku i na slične načine da se preventino djeluje", poručuju u GO Sindikata medija.

Kako ističu, u trenutnoj situaciji pored zdravstvenih radnika i policije, novinari/ke, fotoreporteri i kamermani su najizloženiji zarazi, a potrebna zaštitna oprema ne može se nabaviti bez podrške Instituta za javno zdravlje.

"Prema našim saznanjima, osim osnovnih dezinfikacionih sredstava koje su nabavile pojedine redakcije i smanjenja broja zaposlenih koji dolaze na posao, nikakve druge preventivne i zaštitne mjere nijesu preduzete. Napominjemo da su u trenutnoj situaciji pored zdravstvenih radnika i policije, novinari/ke, fotoreporteri i kamermani najizloženiji zarazi", ističe se u saopštenju GO Sindikata medija.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније