Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Vesna Šoškić, TVCG ]

18. 03. 2020. 19:55 >> 19:51

LUKA BAR

Rade po preporukama, pretovar nije stao

U Luci Bar na snazi je režim rada u skladu sa preporukama nadležnih organa, ali robni promet nije stao.

Pretovar se, zbog koronavirusa, obavlja pod pojačanim higijenskim i zaštitnim mjerama zaposlenih, saopštio je pomoćnik izvršnog direktora najveće barske kompanije, Deda Đelović.

U Luci Bar je formiran krizni štab koji se svakodnevno bavi problematikom koju je izazvao koronavirus.

“Okvir za postupanje je procedura za sprečavanje širenja zaraze među zaposlenima, imajući u vidu da brodovi sa teretom stižu u našu luku iz inostranstva, a robni tokovi aktuelni su, još uvijek, i u drumskom saobraćaju. To nam daje dodatnu komponentu složenosti u organizaciji i potrebi prilagođavanja okolnostima. Generalno, stav svih u Luci jeste da moramo da se upravljamo prema realnosti i odgovornost, kako kolektivnu, tako i individualnu, podignemo na maksimalni nivo”, kazao je Đelović.

Objašnjava da se pretovar odvija uz neophodne mjere predostrožnosti, sa zaštitnom opremom, koje za sada, ima dovoljno u zalihama, i uz pojačanu higijenu i dezinfekciju.

“Broj prisutnih na poslu sveo se na minimum, pretežno u administraciji i na onim mjestima gdje je moguće radne zadatke obavljati kod kuće ili putem elektronske komunikacije”, istakao je Đelović.

U najvećoj barskoj kompaniji, koronavirus nametnuo je novi režim rada u trenutku rastućag obima pretovara i ukupnom povećanju intenziteta svih aktivnosti, ali, kako ističu u menadžmentu, sada je najvažnije zdravlje zaposlenih i svih stanovnika. Luka Bar će ubuduće raditi u skladu sa odvijanjem situacije i preporukama nadležnih.

Očekuju da će posledice, uz koordinisanu akciju svih institucija, biti što manje i bezbolnije, te da će se život vrlo brzo vratiti u normalne tokove.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније