Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Darko Bulatović, TVCG [ Objavila: R.B. ]

20. 03. 2020. 15:59 >> 23:25

SOLIDARNOST U NIKŠIĆU

Gerontodomaćice na terenu, sve više volontera

Zbog Vladinih preporuka starijima od 65 godina da ne izlaze, ekipe Crvenog krsta u Nikšiću već uveliko nose potrepštine starijima. Gerontodomaćice zasad obavljaju najveći dio posla, ali raste i svakodnevno broj volontera, spremnih za akciju u svakom trenutku.

Andrijana Kilibarda jedna je od dvadesetak gerontodomaćica iz Nikšića. Zajedno sa osobljem Crvenog krsta ovih dana ide od vrata do vrata, pomažući starijim osobama koje svakodnevno zovu za razne potrebe.

"Sve što im treba od plaćanja računa do unošenja drva, itd, mi smo im na raspolaganju, šta god im zatreba, najvažnije je da oni ne izlaze iz kuće i to im stalno ponavljamo", kazala je Andrijana Kilibarda iz Crvenog krsta Nikšić.

Sve se obavlja sa što manje kontakata i uz kratko zadržavanje, jer osim pomoći koju nose, i pored zaštite, opasnost da prenesu korona virus uvijek je prisutna.

"Juče mi je jedan baka iznijela rakiju da utraljam ruke na vratima, moramo se snalaziti svi", dodaje Kilibarda.

Dnevno, kaže, obavi destak posjeta, a stari su zahvalni za pomoć u trentuku kada se mora ostati doma.

Crvenom krstu Nikšić svakodnevno se javlja veliki broj volontera koji su spremni da pomognu. Preporuke Vlade su da stariji od 65 godina ne izlaze vani, pa bi uloga volontera mogla biti veoma važna u narednim danima.

Za takav scenario u Crvenom krstu kažu već su spremni, a spremne su i telefonske linije kako bi korisnici mogli u svakom trenutku da ih kontaktiraju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније