Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ SjeverCG, objavila B.B. ]

21. 03. 2020. 13:30 >> 20:46
34

NA GRANICI AUSTRIJE I MAĐARSKE

Stigla pomoć državljanima CG zarobljenim već tri dana

Oko 60 putnika, među kojima je najviše sa sjevera Crne Gore, uputilo je apel crnogorskim vlastima da im pomognu da dođu do svoje države, jer su, kako ističu, zarobljeni već tri dana u međuzoni na granici Austrije i Mađarske. Nakon objave na društvenim mrežama stigla im pomoć u hrani i higijeni, nadležne institucije počele da rješavaju problem.

Putnicima autobusa, kasno popodne stigla je pomoć u vodi, hrani i higijeni.

Naime, nakon što je objavljen njihov apel da im se pomogne da što prije stignu do svoje zemlje i da im ponestaje vode, hrane i ljekova, predstavnici IKC Bošnjaka u Beču, odmah su se organizovali i u saradnji sa još nekoliko bošnjačkih džemata u austrijskoj prijestolnici, stigli do graničnog prelaza sa Mađarskom.

Putnici su, kako prenosi portal Sjevercg, opskrbljeni hranom, vodom za piće, voćem i sredstvima za higijenu.

"Vlasti Crne Gore preduzimaju sve što je u njihovoj moći i u kontaktu su sa vlastima Mađarske, te postoje obećanja
da bi blokirani autobus večeras nakon 21 sat mogao nastaviti putovanje prema odredištu", prenosi Sjevercg.

Prema nezvaničnim informacijama, oni se nalaze u autobusu agencije "Simon Tours" iz Berana.

U videu koji su objavili na društvenim mrežama naveli su, da nemaju vode, hrane, da u autobusu ima hroničnih bolesnika koji ostaju bez ljekova i redovne terapije. Apelovali su na nadležne da im pomognu i obezbijede dozvolu da krenu dalje i dođu do Crne Gore.

Nacionalni štab radi na otklanjanju problema na granici između Austrije i Mađarske, a kako je kazao predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović, veći dio putnika u autobusu je iz tog mjesta.

"U toku sam sa situacijom, javljaju se građani  i stupio sam u kontakt sa nadležnima koji su zaduženi za ovakve probleme. Građani su očigledno krenuli na svoju ruku, ali se nadam da ćemo u saradnji sa Vladom i Ministarstvom vanjskih poslova obezbijediti brzi povratak i ovaj problem riješiti", rekao je Agović.      

 

Пратите нас на

Коментари34

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније