Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

23. 03. 2020. 13:15 >> 16:04

VRIJEDNE DONACIJE

Respiratori za KC i bolnice na Cetinju i u Kotoru

Respirator, vrijedan oko 20 hiljada eura, koji će dodatno unaprijediti zdravstvenu uslugu u najstarijoj bolnici u državi Opštoj bolnici "Danilo I" na Cetinju donirala je kompanija "Glosarij". Grupa Lovćen i kompanija Hard diskont Laković izdvojili su sredstva Kliničkom centru Crne Gore za kupovinu dva respiratora, dok je Hrvatska građanska inicijativa (HGI) izdvojila novac za nabavku respiratora koji žele da se donira bolnici u Kotoru. Takođe, respirator Koordinacionom timu za zarazne bolesti Crne Gore, kao i 1.000 paketa za najugroženiji dio našeg stanovništva, donirala je kompanija Voli .

Bolnica "Danilo I" do sada je posjedovala jedan respirator, a u nabavku novog Prijestonica Cetinje i kompanija „Glosarij“ ušli su i prije zvaničnog širenja koronavirusa u Crnoj Gori.

"U ime građana Prijestonice Cetinje želim da se zahvalim kompaniji Glosarij i njenom vlasniku Branislavu Branu Martinoviću na vrijednoj donaciji. Nije prvi put da gospodin Martinović pomaže svoj grad, a komapniji Glosarij da bude društveno odgovorna", kazao je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan.

On je dodao da se uvijek pamte oni koji su se u vremenima iskušenja izdvojili po dobročinstvima, te da ne sumnja da će i Cetinjani znati da cijene humani gest kompanije „Glosarij“.

I direktorica Bolnice „Danilo I“ Sonja Radojičić zahvalila je kompaniji „Glosarij“ i njenom vlasniku Branislavu Martinovuću na donaciji.

"Iskreno se zahvaljujemo na vrijednoj i neophodnoj donaciji, koja ja dodatni stimulans za naporan rad i trud koji planiraju i žele da ulože zdravstveni radnici cetinjske bolnice kako bi se uspješno izborili sa novonastalom virusnom epidemijom zajedno sa svim kolegama u državi", kazala je Radojičić.

Grupa Lovćen je izdvojila je sredstva za pomoć Kliničkom centru Crne Gore i omogućila donaciju respiratora.

"Ova donacija predstavlja nastavak napora Grupe Lovćen da u skladu sa svojim mogućnostima odgovara na potrebe društva u Crnoj Gori, kako u redovnim, tako i vanrednim situacijama", saopšteno je iz Grupe Lovćen.

Kompanija Hard diskont Laković uplatila je Kliničkom centru 25 hiljada eura za kupovinu respiratora.

Iz te kompanije su kazali da tom donacijom žele da pomognu zdravstvenom sistemu da se što „spremnije uhvati u koštac sa širenjem koronavirusa“, jer su respiratori neophodni u liječenju mogućih budućih težih slučajeva obolijevanja.

Iz kompanije Voli su kazali da dugi niz godina kontinuirano ulažu u zdravstveni sistem, a da sada sa posebnom pažnjom pristupaju pružanju potrebne pomoći, kako bi se naše zdravstvo što efikasnije suočilo sa izazovom koji nam tek predstoji.

"U cilju pružanja što efikasnije podrške zdravstvenim institucijama, Voli će donirati  respirator za vještačko disanje. Socijalno ranjive kategorije stanovništva Crne Gore za nas predstavljaju posebnu odgovornost i u prvom ciklusu  pomoći obezbjedili smo 1000 paketa koji će Crveni krst Crne Gore uručiti najugroženijim porodicama", kazali su iz kompanije Voli.

I Hrvatska građanska inicijativa (HGI) izdvojila je novac za nabavku respiratora, sa željom da aparat završi u kotorskoj bolnici.

"HGI, kao odgovorna stranka, svjesna opasnosti pred kojom su se našli naši građani i društvo, odlučila je da izdvoji sredstva za kupovinu respiratora. Naime, na telefonskoj Sjednici Središnjeg odbora, najvišeg tijela HGI–ja, donesena je jednoglasna odluka za ovu vrijednu donaciju. Naša želja je da respirator darujemo Opštoj bolnici u Kotoru, koja ima regionalni značaj i čije zdravstvene usluge koriste građani Boke i primorja", navodi se u saopštenju te partije.

Iz HGI-ja su pohvalili napore Vlade Crne Gore u sprovođenju mjera koje imaju za cilj suzbijanje virusa korona, "uz uvjerenje da ćemo, poštivajući preporuke nadležnih institucija, izaći kao pobjednici i sačuvati naše građane".

"Hrvatska građanska inicijativa će i ubuduće davati konstruktivan doprinos u rješavanju svih problema koji opterećeju naše društvo, ostajući lojalni interesima građana Crne Gore", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније