Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi

23. 03. 2020. 21:32 >> 21:37

NOVI PARK

Uređena parkovska površina na Starom aerodromu

Na Starom aerodromu je u sklopu projekta MIKRO 020 uređena parkovska površina, cca 1.500 m2, po idejnom rješenju koje je obezbijedio Savez arhitekata Crne Gore.

Inicijativu i sredstva za uređenje ove površine obezbijedila je kompanija OKOV doo i tako se pridružila sve većem spisku društveno odgovornih kompanija koje u saradnji sa Glavnoim gradom nastoje da ožive što veći broj zapuštenih urbanih džepova, saopšeno je iz Glavnog rada.

Navode da je u skladu sa idejnim rješenjem izvršena sanacija i zadržavanje svih zdravih stabala, kao i sadnja novog listopadnog drveća. Posađena je i nova trava, ukrasno žbunasto bilje i živa ograda po obodu parcele.

Uređenje ove površine podrazumijevalo je i ugradnju odgovarajućeg sistema za navodnjavanje, a planirano je i redovno održavanje.

Osim navedenog, park će biti opremljen klupama, šetačkim stazama, rasvjetom, kantama za smeće, besplatnim internetom, parking mjestima za bicikla, modernim dječijim igralištem itd…

Novi park je osmišljen kao mjesto susreta, kako onih za opuštanje i individualni odmor, tako i onih edukativnog i kulturnog karaktera u kojima bi učestvovala cijela zajednica. Stoga se, kao reperi u prostoru izdvajaju sljedeći sadržaji:

– Uradi sam učionica

– Uradi sam igraonica

– Paviljon/scena.

''Veoma smo zadovoljni što će građani nakon perioda samoizolacije biti u prilici da uživaju u još jednom zelenom kutku u užem gradskom jezgru'', poručuju iz Glavnog grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније