Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 10. 2013. 19:00   >>  19:20 21

"VLAST NA STRANI SPC"

CPC organizuje protest na Cetinju

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo najavio je da će CPC u nedjelju na Cetinju održati protesni skup uoči osveštanja Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

 

Mihailo kaže da protestuju jer su nezadovoljni odnosom vlasti prema CPC.

"Naša vlast se povodom ovog događaja ponaša kao da je srpski patrijarh domaćin, a oni gosti. U neđelju 06. oktobra, pozivam sve građane Crne Gore da prisustvuju svečanom činu osvećenja kamena temeljca crkve posvećene Ivanu Crnojeviću, crnogorskom gospodaru. A potom CPC održaće protest, zbog nezadovoljstva odnosom vlasti prema CPC", poručio je Mihailo.

Mitropolit Mihailo je kazao da SPC nastavalja politiku iz 1990.

"Tu istu politiku danas nastavlja SPC, koju podupiru patrijarsi koji će doći u Crnu Goru na proslavu srpskog Hrama u Podgorici", poručio je mitropolit CPC.  

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније