Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M. ]

28. 03. 2020. 11:11   >>  11:09

NIKŠIĆ, PLUŽINE, ŠAVNIK

Centar za socijalni rad pomogao najugroženijima

Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik brojnim akcijama izašao je u susret svojim korisnicima i najugroženijim porodicama.

Centar za socijalni rad je pored redovnih aktivnosti i pomoći svojim sugrađanima i ovaj put izašao u susret i obezbijedio pomoć ugroženim porodicama u okviru projekta Program podrške porodici, a u saradnji sa donatorom organizacijom Save the children, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

"Pored porodica koje su uključene u ovaj projekat Centar za socijalni rad je obuhvatio i porodice kojima je pomoć potrebna, a koje nijesu dio ovog projekta. Pored osnovnih životnih namirnica obezbijeđene su i zaštitne maske i medicinske rukavice, kao i sredstva za dezinfekciju.

Zbog složenosti situacije i novih mjera i preporuka Vlade Crne Gore, a u skladu sa njima, porodične saradnice uručile su pomoć u Centru za socijalni rad i na taj način smanjile rizik od prenosa zarazne bolesti.

Za porodice koje nijesu bile u mogućnosti direktno iz Centra da preuzmu pomoć obezbijeđena je dostava na kućnu adresu ugroženih porodica, a u saradnji sa NVO Defendologija centrom i NVO Centrom za romske inicijative", navode u saopštenju.

Imajući u vidu novanastalu situaciju pandemije Covid-19, Centar za socijalni rad usklađuje i ostale redovne aktivnosti iz svoje nadležnosti.

"Takođe, posebna pažnja se obraća i na najstariju populaciju koja je pogođena novonastalom situacijom", dodaju iz MRSS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније