Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M. ]

28. 03. 2020. 12:40   >>  12:42

"ŠTITI OPŠTINSKI BUDŽET"

Carević suspendovao isplatu naknada za komisije i radna tijela

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević donio je Odluku kojom se do daljeg suspenduje isplata prekovremenih radnih sati i naknada za komisije i radna tijela.

Ovom Odlukom se dodatno štiti opštinski budžet od negativnih i nepredvidljivih okolnosti koje mogu nastati uslijed vandrednih okolnosti prouzrokovanih pandemijom virusa  KOVID19, nabodi se u saopštenju.

"Predsjednik Opštine je već ranije pozvao opštinske funkcionere i direktore Javnih preduzeća da dio svojih primanja uplate na jedinstveni račun NKT za borbu protiv epidemije virusa korona. Podsjećamo da je do sada, na inicijativu predsjednika Opštine Budva Marka Carevića usvojena Odluka kojom je opštinskom Udruženju penzionera uplaćen iznos od 10 000 eura za pomoć najugroženijim kategorijama penzionera," navodi se u saopštenju.

Opština je takođe donirala sredstva za nabavku respiratora za potrebe Opšte bolnice Kotor. Pomoć je pružena i Crvenom krstu Budva.

Pokrenuta je i inicijativa za hitnu nabavku novog automobila za reanimaciju po najsavremenijim medicinskim standardima za potrebe budvanskog Doma zdravlja, a koji će biti na raspolaganju i Službi zaštite i spašavanja u hitnim slučajevima. Vrijednost reanimobila je 63 000 eura.

Carević je još jednom pozvao građane da se u ovim za sve teškim i neizvjesnim vremenima vrate onim vrijednostima na koje smo svi pomalo zaboravili, a to su prije svega humanost i saosjećanje za bližnje u nevolji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније