Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M. ]

28. 03. 2020. 13:47   >>  13:56 3

BASARA

Ostanite doma, uvjerena sam da ćete uspjeti u borbi

Baranka Nadežda Basara, jedan od najvećih stručnjaka za transplantaciju matičnih ćelija u Njemačkoj i Evropi, pozvala je danas sve sugrađane i zemljake da ostanu doma, saopštili su iz Opštine Bar, zahvalivši joj za poruke ohrabrenja.

Basara je kazala da se javlja iz Flensburga sa Baltičkog mora, u želji da podržim Barane u borbi protiv nevidljivog protivnika, koji je za kratko vrijeme potpuno promijenio život na cijeloj planeti.

“Možda će vam pomoći ono što i meni pomaže, a to je sjećanje na naše pretke, kojima je u mnogobrojnim ratovima bilo teže nego nama sada. Nije bilo informacija, nije bilo hrane, nije bilo ljekova, nije bilo toplog doma i ginulo se u velikom broju. Zato apelujem na sve vas da se pridržavate mjera Vlade Crne Gore, jer to su mjere i Evropske i Svjetske zdravstvene organizacije kojih se svi mi pridržavamo”, navela je poznata onkološkinja u video poruci koja je objavljena na Facebook-u.

Kako je dodala, kod nje u bolnici koja pokriva oko 300.000 stanovnika ima veoma mali broj oboljelih od koronavirusa i niko nije preminuo.

“To želim i svima vama, ali za to vam je potrebna čvrsta disciplina kao što imaju Njemci sa krajnjeg sjevera Njemačke, i ja sam uvjerena da ćete uspjeti u borbi protiv ovog opakog virusa i pokazati da ste ponos Crne Gore. Želim ovom prilikom da pozdravim sve moje pacijente iz Bara i širom Crne Gore i da im se zahvalim na tome što se striktno pridržavaju mojih uputstava, jer su hematološko-onkološki pacijenti posebno podložni infekcijama, uključujući i infekciju koronavirusom. Svako dobro i čuvajte se, moji Barani, moji zemljaci”, poručila je Basara.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније