Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dan; Objavila: M.M. ]

30. 03. 2020. 07:35 >> 07:31

APRCOVIĆ

Otvaranje pothodnika planirano za 13. jul

Bez obzira na činjenicu da će finansijski pokazatelji biti loši u odnosu na planirano, nećemo dozvoliti da investiciona aktivnost na nivou Kotora zamre. Trudićemo se da ostvarimo dio onoga što smo planirali kroz Program rada Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora i program uređenja prostora, rekao je za Dan predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović.

On je najavio da će biti izvršen rebalans budžeta, ali i inicirana izmjena i dopuna zakona u dijelu koji se tiče naplate izletničke takse.

“Usled aktuelne pandemije virusa korona, prihod po osnovu izletničke takse, boravišne takse i posjete bedema je nula”, kazao je Aprcović.

Ističe da se realizacija započetih projekata u Kotoru ipak odvija planiranom dinamikom, prije svega izgradnja pothodnika (podzemnog prolaza ispod magistrale) na rivi gdje je završena hidroizolacija i odnedavno se radi i na drugoj, izlaznoj strani prema gradskim bedemima.

“Projekat se odvija predviđenom dinamikom i nema zastoja. Radovi su ‘prešli’ na drugu stranu gdje je završeno izmještanje vodvoda i kanalizacije, a preostao je još manji dio oko strujnih instalacija. Pokretne stepenice za pothodnik će 9. aprila biti u Kotoru i mislim da će njihova montaža odmah početi, 14. aprila će biti završena zapadna strana i tamponiran dio putnog pravca, a 23. jula asfaltiran. Ukoliko ne bude više sile u smislu razvoja infekcije virusa korona, po planu je da 13. jula bude otvaranje i pothodnik stavljen u funkciju”, najavljuje Aprcović.

Ističe i da je u toku sanacija Kule od sata na Trgu od oružja i da se sve sprovodi uz poštovanje konzervatorskih uslova.

Raspisan je i tender za šetalište od Gurdića do gradskih vrata, dok će se, najavljuje, vrlo brzo pristupiti sanaciji ulice Tabačina.

“U toku je popločavanje šetne staze od Citadele do Ljetnje pozornice, a razgovaramo i o sanacija ulica Njegoševe i Iva Brkanovića, kao i prstena oko škole, za šta su projekti završeni”, kazao je Aprcović.

Dodaje da će već danas inicirati sastanak sa predsjednikom SO na temu odluka koje treba da donosi lokalni parlament.

“Ukoliko bude dogovora, utvrdićemo modalitete kako i na koji način ćemo održavati sjednice parlamenta. Smatram da imamo kapaciteta da to bude elektronskim putem, ali ne želim da prejudiciram”, kazao je predsjendik Kotora.

Preduzete mjere za zaštitu građana od virusa korona

Aprcović kaže da je lokalna samouprava lreduzela mjere u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Formiran je lokalni koordinacioni tim i određen prostor za karantin koji će biti u Resursnom centru u Škaljarima, dok je smještaj za medicinske radnike, u slučaju potrebe, hotel Porto in.

Dezinfekcija cijelog područja opštine se, kaže, redovno vrši, a akcenat je dat na zdravstvene ustanove i na Dom starih Grabovac gdje se nalazi blizu 280 štićenika.

“Posebna pažnja posvećena je socijalno ugroženii porodicama i dosad je podijeljeno 180 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim proizvodima. Vodili smo računa i o RAE populaciji i penzionerima”, kaže Aprcović ističući zadovoljstvo što građani u cjelosti poštuju naredbe i preporuke NTK-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније