Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

31. 03. 2020. 22:10   >>  22:05

ZAVOD ZA METROLOGIJU

Produžen nagradni konkurs „Mjerioci u kuhinji”

Zavod za metrologiju produžava nagradni konkurs pod nazivom „Mjerioci u kuhinji” do 15. aprila 2020. Kreativni konkurs organizovan je kao podrška Zavoda kampanji „Ostani doma“ i namjenjen je djeci uzrasta do 15 godina.

“U okviru konkursa djeca ili njihovi roditelji mogu da od kuće prave video zapise u kojima, na primjer, djeca mjere masu i/ili zapreminu namirnica ili pomažu u pravljenju kolača, palačinki, mafina i sl. Uz zabavu, istovremeno djeca uče o mjernim jedinicama kilogram, litar, kao i manjim mjernim jedinicama gram, mililitar i njihovoj upotrebi u kuhinji”, objašnavaju iz Zavoda.

Za učešće na konkursu potrebno je Zavodu za metrologiju poslati video zapis u trajanju do minut, naziv i kratki opis videa, kao i ime, prezime i kontakt telefon na e-mail mjeriociukuhinji@gmail.com

“Zavod za metrologiju konkursom „Mjerioci u kuhinji“ doprinosi akciji „Ostani doma”, odnosno podstiče sve da poštuju mjere i preporuke zvaničnih nadležnih institucija u sprječavanju širenja korona virusa”, navodi se u saopštenju.

Zavodu za metrologiju do sada je stiglo 16 video zapisa iz Podgorice, Nikšića, Berana, Cetinja, Budve i Kamenara u kojima su djeca pokazala da ostankom kod kuće kreativno ispunjavaju slobodno vrijeme i pri tom pomažu roditeljima uspješno realizujući brojne atraktivne kulinarske recepte.

"Zbog interesovanja i pozitivnih reakcija, Zavod za metrologiju, osim produženja roka za konkurs, poziva i  djecu iz regiona i njihove roditelje da kreativne video zapise takođe šalju na navedenu email adresu. Na taj način, u okolnostima koje su zbog epidemije korona virusa slični u svim državama okruženja, Zavod želi da i mališane van Crne Gore podstakne na kvalitetno i drugačije ispunjeno vrijeme kod kuće uz poštovanja propisanih mjera prevencije”, navodi se u saopštenju.

Dostavljene video zapise Zavod objavljuje na svojim nalozima na društvenim mrežama uz hashtag-ove: #ostanidoma, #pomocukuci, #mjeriociukuhinji, #porodicnametrozabava i #metrologijaukuhinji, kao i na web sajtu www.metrologija.me.

“Učesnici konkursa mogu video zapise koje dostave Zavodu i sami da postavljaju na svojim nalozima na društvenim mrežama uz navedene hashtag-ove. Najkreativnije učesnike konkursa očekuju nagrade”, zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније