Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dnevne novine; Objavila: M.M. ]

01. 04. 2020. 07:12 >> 07:08
1

PODACI MONSTATA

U hotelima boravilo 43.750 turista

Ukupno 43.750 turista boravilo je u februaru u hotelima, što je skoro 13 odsto više nego u isto vrijeme prošle godine, pokazuju podaci Monstata.

Ostvareno je 87.100 noćenja ili 15 odsto više nego u uporednom periodu.

“Od ukupnog broja noćenja u kolektivnom smještaju, 74,6 odsto ostvarili su strani, a 25,4 odsto domaći turisti. U primorskim mjestima zabilježen je rast od 19,9 odsto u broju dolazaka i 16,4 odsto u broju noćenja u odnosu na februar. U planinskim mjestima zabilježen je pad od 9,5 odsto u broju dolazaka i 7,7 odsto u broju noćenja”, rekli su u Monstatu, dodajući da rast dolazaka bilježi i glavni grad.

Prema podacima, najviše noćenja, od 10,5 odsto, ostvarili su turisti iz Srbije.

Slijede Albanci sa devet odsto, Njemci sa 7,5, Rusi sa šest odsto noćenja, Francuzi sa 4,6 odsto, dok je iz Velike Britanije u Crnoj Gori boravilo 3,6 odsto turista.

Bosanci i Turci su ostvarili 3,3, odnosno 3,1 odsto, dok su turisti iz ostalih zemalja ostvarili 52 odsto noćenja.

“U strukturi noćenja po vrstama turističkih mjesta u februaru najviše noćenja ostvareno je u primorskim mjestima 62,8 odsto, glavnom gradu 19,7 odsto, planinskim mjestima 10,2 odsto i ostalim turističkim mjestima 7,2 odsto” saopštili su statističari.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније