Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: R.B. ]

01. 04. 2020. 17:52 >> 17:51

MINISTARSTVO PROSVJETE

Počela isplata stipendija i studentskih kredita

U Crnoj Gori je počela isplata stipendija i studentskih kredita za mart i april, a Ministarstvo prosvjete je za ove svrhe obezbijedilo 335,3 hiljade eura.

Za isplatu studentskih kredita za mart i april obezbijeđeno je 268 hiljada eura.


Rata studentskog kredita je od 37 do 53 eura, u zavisnosti od godine studija i prosječne ocjene iz prethodne godine studija.

Studentski krediti isplaćuju se prema početnom slovu prezimena i to u filijalama Hipotekarne banke (A,B,C,Č,Ć,D,Đ,DŽ), Addiko(E,F,G,H,I,J,K), Podgoričke(L,LJ,M), NLB (N,NJ,O,P) i Erste (R,S,Š,T,U,V,Z,Ž).

Sredstva su obezbijeđena za stipendije za talentovane učenike i najbolje studente za mart i april, u u iznosu 66,6 hiljada EUR.

Iznos rate stipendije za talentovane učenike je 57, a za studente 86 eura.

Stipendije talentovanim učenicima i najboljim studentima se isplaćuju u filijalama Crnogorske komercijalne banke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније