Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

03. 04. 2020. 11:46   >>  11:46 18

ČESTITKA ĐUKANOVIĆA

"Intelektualna elita za novo doba u redovima studenata"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestiitao je svim studentima u Crnoj Gori 4. april - Dana studenata. Kako je naveo u čestitki, ovaj datum podsjeća studente, sve mlade, i cijelo društvo na neprolazne antifašističke vrijednosti, na odbranjene i odnjegovane slobode, i podstiče na osvajanje novih u izgradnji savremenog crnogorskog društva, s nadom u blisko bolju budućnost.

Đukanović se osvrnuo uslove u kojima se ovih dana zbog virusa korona, kako u Crnoj Gori tako i u svijetu, izvodi nastava i ispitni rokovi.

"Zahvaljujući brzoj reakciji državnih organa i obrazovnih institucija, usmjerenih prije svega na zaštitu zdravlja studentske populacije, kao i ostalih građana, stvorene su mogućnosti da se na adekvatan način nastavi s realizacijom nastavnog programa, što će zahvaljujući novim tehnologijama, uz odgovoran pristup i studenata i profesora doprinijeti završetku studijske godine u datim uslovima", navodi Đukanović.

"Pandemija kao planetarni izazov, koji otvara i druga pitanja od vitalnog interesa za sve zemlje i narode širom svijeta opominje i nas da kroz sagledavanje dosadašnjih uspjeha u reformi obrazovanja ukažemo i na deficite, i da još hrabrije krenemo u usvajanje novih znanja što je pretpostavka i za savremeniji koncept visokog obrazovanja, koji će nuditi odgovore na nove izazove pred kojima se Crna Gora nalazi. U vašim redovima su stručnjaci i intelektualna elita za novo doba", dodaje se u čestitki.

Predsjednik Crne Gore poričuje da smo obnovom države i preuzimanjem njene sudbine u svoje ruke, podizanjem demokratskog i ekonomskog razvoja, učvršćivanjem multietničnosti našeg društva, pozicioniranjem u regionu, članstvom u NATO i dostignutim nivoom u pregovaračkom procesu za članstvo u EU, postavili smo sigurne temelje na kojima će studenti, zajedno sa generacijama koje dolaze, graditi bolju i bogatiju Crnu Goru.

"U želji da sa dužnosti koju obavljam dam i svoj doprinos tome, jedan od prioriteta u mom mandatu je osmišljavanje modela koji bi omogućio najboljim i najtalentovanijim studentima da svoja znanja i sposobnosti usavršavaju na prestižnim svjetskim univerzitetima, i da ih potom stave u funkciju bržeg razvoja i napretka Crne Gore. Još jednom vam čestitam praznik, uz želju da u ovim danima prije svega vodite računa o svome zdravlju, i da time doprinosite prevazilaženju problema kojima smo zbog pandemije virusa korona kao društvo suočeni“, poručuje Đukanović.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније