Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 04. 2020. 12:40 >> 12:38

UDG

Proslavu Dana studenata prilagodili trenutnoj situaciji

UDG tradicionalno obilježava Dan studenata organizacijom dva događaja - Dana istraživanja i UDG maratona.

"U okviru Dana istraživanja istraživači, među kojima su i studenti, predstavljaju svoje istraživačke radove i projekte koji su objavljeni u tekućoj studijskoj godini. Ova manifestacija se organizuje u saradnji sa Monstat-om i Damar-om", navodi se saopštenju UDG-a.

UDG maraton, kako su kazali, predstavlja sportsku manifestaciju na kojoj se studenti i zaposleni takmiče u četiri discipline.

"UDG posvećuje veliku pažnju sportu i ovo je samo jedan u nizu sportskih događaja koje Univerzitet organizuje", navodi se u saopštenju.

Iako ove godine događaji nijesu mogli biti održani u tradicionalnoj formi, na UDG-u nijesu odustali, već su ih organizovali na drugačiji način.

Dan istraživanja je obilježen objavom konkursa za izbor najboljeg istraživačkog rada na temu: „Metode prikupljanja i prikazivanja podataka u doba Kovid 19“.

"Istraživanje treba da pruži odgovor na pitanje: Koje metode koristiti u situaciji kada je nemoguć fizički pristup domaćinstvima, u cilju prikupljanja i prikazivanja podatka o uzrocima i posljedicama COVID-a na društevno-ekonomska kretanja u Crnoj Gori. Za najbolje je obezbijeđen nagradni fond od 1.500 eura", navodi se u saopštenju.

Umjesto organizacije UDG maratona na tradicionalni način, biće priređen “maraton zabave” na društvenim mrežama (Instagram ili TikTok).

"Da bi učestvovali u ovom takmičenju, potrebno je da bivši, sadašnji ili budući studenti, kao i zaposleni, pošalju zanimljiv video o tome kako ostaju fizički aktivni uz #UDGmaraton2020. Za tri najbolja snimka obezbijeđene su vrijedne sportske nagrade. Više informacija se nalazi na Instagram profilu udg_montenegro", navodi se u saopštenju.

Povodom Dana studenata, UDG je čestita studentima na pokazanoj solidarnosti i odgovornosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније