Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 10. 2013. 20:02 >> 20:04

VOJSKA CG

PG: Ekstremnim sportovima promovisali zdrav život

Pripadnici Planinskog bataljona Vojske i Kluba vojnih planinara Crne Gore "Kapetan" su danas, uoči 7. oktobra - Dana Vojske Crne Gore, učestvovali na manifestaciji "Putokaz", koja je održana u tržnom centru Mol of Montenegro.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, manifestacija "Putokaz" imala je za cilj da predstavi ekstremne sportove i sportove koji promovišu zdrav život i prirodu.

Pripadnici Planinskog bataljona su, pored planinarske opreme, prikazali dio svojih sposobnosti stečenih na raznim kursevima u prestižnim centrima za obuku planinskih jedinica.

I pored velikog broja prisutnih, samo manji broj je upotrebom planinarske opreme i uz pomoć pripadnika Planinskog bataljona, uspio da oproba svoje vještine na 20 m visokom zidu tržnog centra.

 

Povodom obilježavanja Dana Vojske Crne Gore, u komandi Mornarice VCG u Baru, sjutra će biti otvoren Nacionalni mornarički operativni centar, sa početkom u 11,00 sati.

Tom prilikom, prisutnima će se obratiti premijer Milo Đukanović, ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić i otpravnik poslova ambasade SAD Daglas Džons.

 

Intenzivnije reforme do NATO samita


Ministarka odbrane Milica Pejanović- Đurišić sastala se danas sa predsjednikom Italijanskog drustva za međunarodne organizacije, bivšim ministrom vanjskih poslova Republike Italije i potpredsjednikom Evropske komisije, Frankom Fratinijem.

Ona je sagovornika upoznala sa aktivnostima koje Ministarstvo odbrane realizuje na polju reforme odbrambenog sektora, u cilju unaprjeđenja sveukupnih kapaciteta u procesu evroatlantskih integracija. Istakla je da će Crna Gora vrijeme do narednog Samita NATO iskorititi za dalju implementaciju i intenziviranje reformskih procesa.

Fratini je kazao da Italija podržava zalaganje Crne Gore da postane punopravna članica NATO. Istakao je da je vidan napredak ostvaren u proteklom periodu, te da je važno nastaviti sa reformskim procesima nezavisno od toga da li će se proširenje naći na agendi NATO samita naredne godine.

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora i Italija imaju dobre odnose na polju odbrane, uz potrebu za njihovim daljim unaprjeđenjem u brojnim oblastima saradnje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније