Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi

09. 04. 2020. 14:43   >>  14:42

UDRUŽENJE RODITELJI

Uskoro online ''Učionica družionica''

Udruženje Roditelji prilagodilo je novonastaloj situaciji zbog koronavirusa još jedan svoj servis i odlučilo da organizuje Učionicu družionicu online kako bi djeca iz socijalno ugroženih porodica mogla da jednostavnije prate sistem #UciDoma.

''Online Učionica družionica predstavlja servis podrške djeci osnovnoškolskog uzrasta koja dolaze iz socijalno ugroženih porodica u savladavanju školskog gradiva iz kog imaju poteškoće, pomoć u izradi domaćih zadataka - putem telefona i Vibera'', saopšteno je iz Udruženja Roditelji.

Časovi se, kako kažu, održavaju jednom sedmično u trajanju od 45 minuta.

Naglašavaju da se program podrške u savladavanju školskog gradiva realizuje od 2016. godine i isključivo je namijenjen djeci iz socijalno ugroženih porodica, s ciljem da im se pomogne u savladavanju školskog gradiva kako bi se posebna pažnja usmjerila na podršku pri obrazovanju.

 “Djeca uključena u ovaj program su u proteklom periodu na razne načine pokušavala da se snađu i obezbijede struju, telefon, televizor, internet kako bi i oni pratili nastavu. Većina njih je uspjela, a pokušavamo da pomognemo i onima koji još nemaju uslove za to” kazala je Tanja Ćirović, koorinatorka programa Učionica Družionica.

Ona je dodala da je Udruženje Roditelji svjesno da se porodice ove djece bore da obezbijede hranu, i da učenje može djelovati manje važno.

“Svjesni smo da dok se njihove porodice bore da obezbijede osnovna sredstva za život učenje može djelovati manje važno. Međutim, čvrsto vjerujemo da je obrazovanje jedini način da djeca iz socijalno ugroženih porodica izađu iz začaranog kruga siromaštva. Svako naučeno slovo i broj u tako teškim uslovima mali je korak ka tom putu, zbog čega želimo da im pomognemo da ga pređu” poručuju iz Udruženja Roditelji i pozivaju sve one oni žele da se priključe i postanu ONLINE VOLONTERI!

Navode da se mogu se prijaviti svi ljudi dobre volje i želje da pomognu – srednjoškolci, studenti, penzioneri, zaposleni... Iskustvo u držanju časova nije nepohodno, ali jeste ljubav prema djeci, strpljenje i odgovornost.

''Za prijave i informacije mogu pisati u inbox Facebook stranice Učionica Družionica ili da pozovu na brojeve +382 67 577 869 ili +382 20 51 19 83'', poručuju iz Udruženja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније