Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.L.B. ]

11. 04. 2020. 10:28   >>  14:58 1

VJERA I ISTRAJNOST

Političari čestitali Uskrs

Crkvenim velikodostojnicima i svim građanima, koji sjutra slave Uskrs, praznik su čestitali predstavnici Vlade i političkih partija.

Ministarka Marija Vučinović čestitala Uskrs

Ministarka u Vladi Crne Gore Marija Vučinović uputila je Uskršnju čestitku svim vjernicima, koji prema gregorijanskom kalendaru proslavljaju najveći kršćanski praznik.

“U svoje osobno ime svim vjernicima čestitam Uskrs uz želju da vam predstojeći blagdani prođu u zdravlju i miru sa najužom obitelji. Proslavom predstojećeg Uskrsa uz najužu obitelj pokazujemo humanost, solidarnost i brigu o našim sujedima i prijateljima. U to ime želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs”, poručila je ministarka Vučinović.

Zenka: Da iz ove situacije izađemo jači, zdravi i složniji

Ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenke povodom Uskrsa uputio je srdačne čestitke Nadbiskupu barskom i privremenom upravitelju Kotorske biskupije monsinjoru Roku Đonlešaju, sveštenstvu i redovništvu i svim katoličkim vjernicima.

“Neka ovaj veliki hrišćanski praznik protekne u duhovnom miru, razumjevanju i solidarnosti i neka osnaži i istakne trajne ljudske vrednosti u Crnoj Gori. U vremenu kada je sve stalo zbog pandemije COVID19, svi zajedno pokažimo solidarnost i snagu da iz ove situacije izađemo jači, zdravi i složniji”, naveo je Zenka.

Joković: Vjerom i istrajnošću da prevaziđemo i ovaj izazov

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković, u ime SNP CG i u svoje ime, čestitao je Uskrs pripadnicima rimokratoličke vjeroispovjesti.

”Teški dani u kojima dočekujemo Uskrs ne smiju nas pokolebati u odluci da svojom neopokolebljivom vjerom i istrajnošću prevaziđemo i ovaj izazov. Veličina Hristove žrtve neka nam bude na umu kako bismo sve životne teškoće mogli da prebrodimo i iz njih izađemo jači. Sa željom da predstojeći praznik proslavite u radosti, zdravlju i porodičnoj sreći, čestitam vam Uskrs", kaže se u čestitki predsjednika SNP-a Jokovića.

Vuksanović: Istrajati na puti istine i pravde

Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative svim katoličkim vjernicima čestitao je najveću svetkovinu.

“Neka nas Uskrs sve zajedno ohrabri u osobnim borbama i trajno nadahnjuje kako bi bili bogatstvo društva u kojem živimo. Neprolazni principi koje navješta Uskrs trajno nas podsjećaju da vrijedi istrajati na puti istine i pravde. U tom duhu zajedništva i tolerancije, želimo da uskršnje blagdane provedete u miru i ljubavi prema svima”, zaključio je Vuksanović.

Vuksanović Stanković: Da se okrenemo jedni drugima

Predsjednica Socijaldemokratske Partije Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković čestitala je Uskrs građanima Crne Gore koji taj praznik slave po Gregorijanskom kalendaru i barskom nadbiskupu Roku Đonlešaju sa sveštenstvom.

"Ovi dani su prilika koja nam je pružena, da se okrenemo jedni drugima, provedemo više vremena sa našim najbližima, ali i pomognemo svim onima kojima je pomoć sada potrebna. Želim vam srećan Uskrs i da nam svima naredni dani donesu srećne vijesti i neočekivana lijepa iznenađenja kakva je poruka Uskršnjeg jutra”, zaključila je Vuksanović Stanković.

Tomanović: Da s hrabrošću prebrodite ovaj izazov

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Bar dr Dragoslav Tomanović čestitao je vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Baru i širom Crne Gore najveći hrišćanski praznik Uskrs, uz želje za porodičnu sreću i dobro zdravlje svih.

"Uz iskrene želje za srećan Uskrs vama i vašim porodicama, želim vam da s hrabrošću prebrodite ovaj izazov, da budete istrajni, i da zajedničkim snagama i naporima prevaziđemo ovu situaciju, kako bismo sve naredne praznike slavili u dobrom zdravlju i s prijateljima", navodi se u čestitki dr Tomanovića.

Katić i Samardžić čestitali Uskrsa

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i predsjednik Skupštine opštine Nikola Samardžić svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti i sveštenstvu čestitali su Uskrs, u ime Opštine Herceg Novi i svoje lično ime.

“Uskrs slavi vjeru i nadu, dočekajte ga uvjereni da ćemo pobijediti pandemiju i uskoro se okupljati u dobrom zdravlju. Neka vam je srećan Uskrs, provedite ga u miru, radosti i porodičnom blagostanju”, poručuju u čestitki.

Predsjednica Socijalista Crne Gore Snežana Jonica čestitala je katolički Uskrs nadbiskupu barskom i apostolskom upravitelju Kotorske biskupije monsinjoru Roku Đonlešaju, sveštenstvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

Husović: Uskrs prilika da pokažemo solidarnost i dodatno međusobno poštovanje

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović u čestitki katoličkim vjernicima kazao je da su vjerski praznici prilika da se podsjetimo na bogatstvo različitosti koje vjekovima baštinimo.

“U danima izazova, kada se svi susrijećemo sa pandemijom koronavirusa, ovo je prilika i da pokažemo solidarnost i dodatno međusobno poštovanje. To su, uostalom, kategorije po kojima je Crna Gora prepoznata kao multikonfesionalna i multikulturalna država. Još jednom vam čestitam Uskrs, sa željom da ga provedete sa svojim porodicama, u dobrom zdravlju”, poručio je Husović.

Gvozdenović: prilika da pokažemo solidarnost

Politički direktor Demokratske partije socijalista Branimir Gvozdenović uputio je čestitku povodom najvećeg hrišćanskog praznika - Uskrsa, svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

,,Vjerujem da su dani pred nama, kada se suočavamo sa najvećom globalnom zdravstvenom prijetnjom u proteklim decenijama - virusom COVID-19, najbolja prilika da afirmišemo univerzalne hrišćanske vrijednosti solidarnosti i spremnosti da se pomogne drugom i društvu u cjelini. Ovo su dani, kada smo svi zajedno pokazali odgovornost i društvenu homogenost bez obzira na vjeru i naciju i još jednom demonstrirali da je znanje, zajedništvo i zrelost  najveća snaga Crne Gore “ , poručio je Gvozdenović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније