Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 10. 2013. 14:45   >>  08. 10. 2013. 10:17 24

PREMIJER CPC-U

Đukanović: Više radite, manje kritikujte

Premijer Milo Đukanović poručio je Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi da, umjesto kritike državi, treba da pokažu istrajnost, mudrost i čvrstinu opredjeljanja u ispunjenju svojih ciljeva. Premijer je poručio da država neće arbitrirati u vjerskim pitanjima.

"Nemam ništa protiv da se svi vjernici, uključujući i vjernike CPC-a bore za obnovu autokefalnosti, ali oni moraju uložiti potreban entuzijam, potrebno znanje i mudrost da ostvare ono što je njihov cilj. Dozvolite, nije se crnogorska država obnovila preko noći, jednodnevnim naporom jedne generacije. Država se obnavljala cio vijek i u finalu se obnovila zahvaljujući jednoj mudroj državnoj politici i bila je kruna nečega što su generacije uložile kao napor tokom čitavog vijeka", kazao je premijer novinarima u Baru.

Đukanović je ocijenio da su razlozi nezadovoljstva pogrešno adresirani na Vladu Crne Gore.

Đukanović je rekao da nije bio na osveštanju hrama u Podgorici zato što je dolaskom u Bar, na otvaranje Nacionalnog operativnog mornaričkog centra, "kao predsjednik Vlade izrazio svoje poštovanje prema pripadnicima Vojske i zajedno sa njima obilježio važan državni jubilej''.

"Mislim da je od strane države pokazan potreban nivo poštovanja prema crkvi, a ja sam takođe u sastavnom dijelu tog programa imao zadovoljstvo da se sretnem sa patrijarhom moskovskim i cijele Rusije gospodinom Kirilom, srešću se i sa ostalim visokim gostima Crnogorsko-primorske mitropolije, smatram da je država zaista pokazala veoma pažljiv i odgovoran odnos prema svečanostima koje se održavaju ovih dana u Crnoj Gori", rekao je Đukanović.

Premijer je najavio da će crkva na Rumiji biti ili legalizovana ili srušena.

"Crkva na Rumiji u mom stanovištu dijeli sudbinu svega onoga što je nelegalno podignuto u Crnoj Gori. U procesu obezbjeđivaja punopravnog reda u državi, svi nelegalno podignuti objekti, bilo čemu da su namijenjeni, moraće biti ili legalizovani ili uklonjeni", poručio je Đukanović.

 

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније