Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 10. 2013. 07:58   >>  08:02 20

KAPIČIĆ NEGIRA

Nijesam ubijao ljude, to je radila vojska

Bivši general Udbe, Jovo Kapičić, negirao je da je umiješan u smrt četnika čiji su ostaci prije nekoliko dana pronađeni na pećini Mandića na Sinjajevini.

 

On je rekao da je za smrt četnika na Sinjajevini kriv Korpus Narodne odbrane Jugoslavije (KNOVJ).

Inače, Više državno tužilaštvo pokrenulo je istragu nakon što su prije nekoliko dana pronađeni ljudski ostaci na pećini Mandića na Sinjajevini, dok je Uprava policije potvrdila da su pronađeni ljudski ostaci.

Februara 1947. nastradali su sudija predratnog vojnog suda, a tokom rata komandant četničkog pokreta Miljan Mandić, Miladin Knežević, braća Janko, Dragutin i Milivoje Ilinčić i Milivojeva ćerka Mioljka.

Kapičić je, u razgovoru za "Vijesti", potvrdio da je u februaru te godine bio na Sinjajevini, ali da nema veze sa smrću četnika.

"Ja imam svoju verziju toga. Došao sam ujutru tamo da vidim ko je ubio naših pet vojnika i popodne se vratio da podnesem izvještaj Vladi Jugoslavije. To sve napišite da sam ja izjavio. Ujutru sam došao, a popodne pošao, ali kao ministar", rekao je Kapičić.

On navodi da je tada bio ministar unutrašnjih poslova, te da nije ubijao ljude po pećinama.

"Recite mi kako može ministar unutrašnjih poslova da ubija ljude...To je vojska radila, KNOJ, takozvani komadant Marko Katnić, on je bio tamo", rekao je Kapičić.

Govoreći o tome ko je naredio likvidaciju četnika, Kapičić je odgovorio: "To je KNOJ-eva akcija. Ja sam bio ministar unutrašnjih poslova koji je samo sjedio na Cetinju".

 

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније