Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M. ]

18. 04. 2020. 09:16   >>  12:14 10

MARKOVIĆ

Vaskrs prilika da sačuvamo sebe i svoje bližnje

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je građanima i sveštenicima u ime Vlade i svoje lično Vaskrs navodeći da najveći hrišćanski praznik ove godine nije samo dugo očekivana radost, već i prilika da sačuvamo sebe i svoje bližnje, i da racionalno sagledamo mnoga iskušenja koja donosi epoha u kojoj živimo i stvaramo.

"Ovo je godina brojnih i teških izazova koje pred nas stavlja globalni poredak. Opaka i opasna epidemija korona virusa, ugrozila je i paralisala čitav svijet. Na sreću svih nas, a zahvaljujući pravovremnim mjerama i disciplini naših građana, Crna Gora uspijeva da se odupre i sačuva ono što je najvrednije – čovjeka i njegovo zdravlje. Zbog toga ovogodišnji Uskrs nije samo dugo očekivana radost, već i prilika da sačuvamo sebe i svoje bližnje. Prilika da racionalno sagledamo mnoga iskušenja koja donosi epoha u kojoj živimo i stvaramo. A ona su brojna, složena i ne bez posljedica – ako izostane sposobnost i odlučnost da im se na pravi način suprotstavimo“, poručio je Marković.

Marković je kazao da zato mjere koje sprovodimo sedmicama unazad treba posmatrati kao zajedničku borbu da iskorijenimo epidemiju i očuvamo zdravlje i živote ljudi.

"U toj borbi ćemo uspjeti ako i svaki naredni dan, uključujući i uskršnji, budemo složni i jedinstveni. Stoga želim da trenutke koji prethode ovom velikom prazniku, provedete u ličnom i porodičnom miru, ali i u traženju odgovora za sve buduće izazove i iskušenja. Na taj način ćemo još radosnije i svečanije dočekati Uskrs, kao dan konačne čovjekove pobjede nad smrću i progonstvom. U ime vječnog trajanja i obnavljanja prirode i života u njoj, još jednom vam čestitam veliki pravoslavni praznik“, kazao je u uskršnjoj čestitki predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније