Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M. ]

19. 04. 2020. 12:31 >> 12:37
1

AUTOMOBILSKA NEZGODA

Tri desetke za Hitnu, policiju i Vatrogasnu

U Podgorici, praktično u samom centru, juče se, iza Doma zdravlja kod škole "Savo Pejanović", dešavala automobilska drama kakva se mogla izrežirati još samo u američkim akcionim filmovima, kaže profesor Dragan Koprivica koji je bio svjedok potresnog događaja. Ističe da se i ovog puta uvjerio u brzu i adekvatnu reakciju nadležnih službi.

 

Mlađa osoba, vozeći parkingom, izgubila je kontrolu nad volanom, u punoj brzini pregazila visoku ivicu trotoara i kolima propala deset metara vertikalno, pri čemu se auto prikliještio između potpornog zida i zida kuće.

"Jedan od razloga pisanja ovog teksta je što sam bio i svjedok potresnog događaja, i što mogu ukazati na organizaciju spašavanja povrijeđene", kaže Koprivica.

Koprivica kaže da su se upravo filmskom brzinom ekspresno na licu mjesta našle sve tri ekipe, Hitne, policijske patrole CB Podgorica, i vatrogasna.

"U apsolutnoj sinhronizaciji, pod kontrolom policije, ljekari su pripremili podizanje povrijeđene bukvalno iz jame ispod parkinga uz obalu Ribnice, a vatrogasna je, uvezanu na specijalnim nosilima, vješto iznijela i smjestila u vozilo Hitne, nakon čega je u pratnji majke urgentno odvezena u Klinički," kaže Koprivica.

Tako se i ovog puta, kaže Koprivica, pokazalo ono čega smo svjesni ponajviše u kritičnim situacijama: da smo najbolji i najboljeg srca kad je najteže, kad treba spašavati ljudske živote, i kad minuti odlučuju.

"Za iskazani vrhunski profesionalizam, preduzimljivost, stručnost i brzinu u spašavanju, sve tri ekipe zaslužuju čiste desetke," kaže Koprivica.

"Svaka im čast“, govorili su i građani, koji su se zatekli na parkingu, u želji da i sami pomognu, priča Koprivica.

 

"Istim povodom htio sam da navedem i ime komandira CB Podgorica, koji je juče koordinirao kompletnom akcijom spašavanja, ali mi je rečeno da je dovoljno da pomenem postupak policijske patrole.  Sve u svemu, to je ta naša prava Crna Gora i pravi ljudi, koji nikad neće zakazati kad je najteže, kad se spašavaju ljudski životi, i kad minuti odlučuju," istakao je Koprivica.

CB Podgorica informisao je da djevojka, koja je juče doživjela stravični košmar, ima povrede vratnih pršljenova, da je zbrinuta u KC CG, da joj je stavljena zaštitna kragna, ali bi trebalo da bude dobro, a majka, koja je s njom bila u kolima, srećom je ostala nepovrijeđena.

"Šta je moglo biti, a kako se sve završilo, izgleda da ih je obje u ove blage dane od najtežeg i sami bog spasio", zaključuje Koprivica.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније