Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

21. 04. 2020. 12:11 >> 12:44

ZAVOD ZA METROLOGIJU

Konkurs za djecu "Maskota po mjeri"

Kao podršku kampanji "Ostani doma", Zavod za metrologiju 21. aprila pokreće kreativni konkurs pod nazivom "Maskota po mjeri" namjenjen djeci uzrasta do 12 godina.

U okviru konkursa potrebno je da djeca po uzoru na dizajnirane modele maskota za metar, kilogram, sekundu, amper, kelvin, kandelu i mol, izrade svoju izabranu verziju maskote. Pri tom mogu da koriste razne likovne tehnike: crtačke (olovka, tuš, pastel), slikarske (akvarel, tempera, kolaž), kao i vajarske (glina, papir, plastelin, kombinovana tehnika).

“Cilj konkursa je podsticanje učenja i zabave kod kuće kroz kreativne aktivnosti, kao i podizanje svijesti o značaju metrologije. Zavod za metrologiju ovim konkursom daje doprinos akciji „Ostani doma” i sprječavanju širenja korona virusa, odnosno poštovanju mjera i preporuka zvaničnih zdravstvenih institucija. Učešćem na konkursu djeca mogu vrijeme koje provode kući ispuniti zabavnim sadržajem i ujedno naučiti više o mjerenjima i Međunarodnom sistemu jedinica (SI)”, kazali su iz Zavoda. 

Najkreativnije učesnike očekuju nagrade: polaroid fotoaparat za osvojeno prvo mjesto, akciona kamera i društvena igra za drugo i knjiga uz školski pribor za treće mjesto.

“Osim djece iz Crne Gore, Zavod za metrologiju takođe poziva i djecu iz regiona i njihove roditelje da učestvuju u konkursu i fotografije pošalju na navedenu email adresu. Na taj način, u okolnostima koje su zbog epidemije korona virusa slični u svim državama okruženja, Zavod želi da i mališane van Crne Gore podstakne na kvalitetno i drugačije ispunjeno vrijeme kod kuće uz poštovanja propisanih mjera prevencije”, navodi se u saopštenju.

Sve modele maskota učesnici mogu da pogledaju na web sajtu www.metrologija.me, kao i na propratnom posteru konkursa „Maskota po mjeri”.

Za učešće na konkursu potrebno je Zavodu za metrologiju poslati fotografije procesa izrade maskote, kao i finalnog rada na email: maskotapomjeri@gmail.com. Jedan učesnik može da pošalje najviše četiri fotografije uz koje je potrebno navesti ime, prezime i godine djeteta, grad, kao i kontakt podatke.

Dostavljene fotografije Zavod će objaviti na svojim nalozima na društvenim mrežama uz hashtag-ove: #ostanidoma, #maskotapomjeri,  #zabavnametrologija i #porodicnametrozabava.

“Konkurs će biti otvoren do 18. maja 2020., dok će proglašenje pobjednika biti objavljeno 20. maja kada se i obilježava Svjetski dan metrologije”, kazali su iz Zavoda.

Ovo je drugi konkurs koji je Zavod za metrologiju organizovao u okviru podrške kampanji „Ostani doma”. Prethodni konkurs „Mjerioci u kuhinji” trajao je od 18. marta do 15. aprila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније