Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Dan [ Objavila: M.L.B. ]

27. 04. 2020. 07:16 >> 07:14
13

STANKOVIĆ

Tužilaštvo ne postupa selektivno

Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković kazao je u intervjuu za Dan da će tužilaštvo provjeriti način na koji su trošena sredstva donirana Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti ukoliko neko prijavi da je u njihovom postupanju bilo sumnjivih radnji.

On je dodao da to do sada nije bio slučaj i da nije bilo potrebe da tužilaštvo provjerava njihov rad.

Stanković je naveo i da su se slične optužbe koje su se ranije mogle čuti u javnosti pokazale kao neosnovane.

"Tužilaštvu se dosad niko nije obraćao sa sumnjama u način raspodjele novca koji je doniran Nacionalnom koordinacionom tijelu. Ukoliko se u bilo kom momentu pojave osnovi sumnje da je u tom dijelu učinjeno krivično djelo, tužilaštvo će sasvim sigurno preduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Međutim, ukoliko se, kao do sada, bude radilo, samo i jedino, o paušalnim ocjenama i tvrdnjama zasnovanim na ličnim utiscima ili nekim drugim razlozima, do reakcije tužilaštva ne može i neće doći", naveo je Stanković.

Ističe da su za svako postupanje tužilaštva ili za poziv na postupanje neophodni dokazi za određene tvrdnje.

On tvrdi da tužilaštvo ne postupa selektivno kada se radi o kršenju mjera zabrane i da djeluje jednako u odnosu na sve počinioce bez obzira na njihova imena i partije kojima pripadaju.

"Po mom mišljenju, tužilaštvo djeluje na isti način u odnosu na sve učinioce krivičnog djela, jer su svi koji prekrše propisane mjere upravo to učinioci krivičnog djela. Moram da naglasim da provjeravamo i situacije u kojima se pokaže da postupajući tužioci ne ocijene odmah da je došlo do kršenja mjera, pa ih upućujemo na dalja konkretna postupanja", naveo je Stanković.

On je kazao i da tužilaštvo u konkretnim predmetima ne donosi odluku u odnosu na pripadnika bilo koje partije, već isključivo u odnosu na osumnjičenog za određeno krivično djelo.

"Taj osumnjičeni može da se zove Marko ili Janko, Hasan ili Luiđ, kako god, može da ide u bilo koju crkvu, može da bude član koje god hoće partije ili druge organizacije. Nas to ne zanima, niti će nas ikada zanimati, zanima nas samo da li je učinjeno krivično djelo, da li postoje dokazi za to i reagujemo isključivo u skladu s tim. Isto tako nećemo reagovati u situaciji kada nema dokaza da je učinjeno krivično djelo samo zato što je neko pripadnik bilo koje političke partije", zaključio je Stanković.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније