Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.L.B. ]

28. 04. 2020. 06:58 >> 06:57
11

OB CETINJE

Zbog prisustva sahrani saslušano sedam sveštenika

Sveštenici Aleksandar Lalilić, Danijel Jovanović, Eustatije Ivanović, Krisnat Bojović, Nikolaj Antičević, Rafailo Boljević i Hariton Živkov saslušani su juče u Odjeljenju bezbjednosti (OB) Cetinje zbog prisustva sahrani istoričara Vladimira Jovićevića, prošle nedjelje na Rijeci Crnojevića.

Prema nezvaničnim saznanjima Dana, oni su policijskim službenicima kazali da su na sahrani Jovićevića bili u svojstvu vjerskih lica, na poziv porodice.

Danu je potvrđeno da je saslušanje mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija planirano za četvrtak, a on bi iskaz trebalo da da u cetinjskom tužilaštvu.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva na Cetinju ranije je saopšteno da prikupljaju podatke da li je došlo do kršenja zabrana, koje je propisalo Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Nacionalnim koordinacionim tijelom, i da li je eventualno izvršeno krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

“Obavještenja će se prikupiti od svih lica za koja postoji osnov sumnje da su izvršila predmetno krivično djelo. Što se tiče mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, obavještenja od njega će biti prikupljena od strane državnog tužilaštva Cetinje. Planirano je da druga lica obavještenja daju u Odjeljenju bezbjednosti Cetinje”, rekao je ranije za Dan zamjenik rukovodioca ODT Cetinje Duško Milanović.

Mitropolit Amfilohije služio je opijelo istoričaru Jovićeviću, da bi pola sata nakon sahrane, policija njemu, sveštenicima, porodici pokojnika i poslaniku Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću uručila pozive da se jave u Odjeljenje bezbjednosti Cetinje.

Sahrani je, kako je ranije saopšteno, prisustvovao i ambasador Srbije Vladimir Božović, koji ima diplomatski imunitet.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније