Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M. ]

06. 05. 2020. 17:59   >>  17:58

MIHAILOVIĆ SAOPŠTILA

Roditelji nijesu sigurni koja su im prava

Poslodavcima nije dozvoljeno da zaposlenima, zbog čuvanja djece do 11 godina, plaćeno odsustvo obračunaju kao godišnji odmor, saopštio je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i naglasio da je to stav resora koji vodi. Iz civilnog sektora apeluju da se ovo pitanje što prije riješi, jer su roditelji u nezavidnoj poziciji zbog različitog tumačenja odredbe koja se odnosi na ovu temu.

Odredba NKT-A o omogućavanju plaćenog odsustva roditeljima djece mlađe od 11 godina, ne primjenjuje se u potpunosti, prije svega zbog različitog tumačenja, kaže direktorica Udruženja Roditelji, Kristina Mihailović. Brojni roditelji se, ističe ona, obraćaju Udruženju poslednjih dana jer nijesu sigurni koja su njihova prava i obaveze.

"Roditelji nijesu prestali da rade jer su oni tako htjeli, situacija je bila takva da su morali da prestanu da rade, a i sada je tako. Oni koji imaju malu djecu moraju biti sa njom i to je nešto što je apsolutno uticalo na njihov život i zbog toga ne bi trebalo da im se dodatno otežava," saopštila je Mihailović.

Srđan Čabrilo, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније