Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

09. 05. 2020. 17:22   >>  17:21 2

NA FPN-U

Predispitne provjere onlajn, završni ispiti kada se stvore uslovi

Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore završni ispiti će se održati nakon otvaranja Univerziteta, imajući u vidu statutarnu obavezu da se moraju održati u prostorijama Fakulteta, kazao je dekan prof. dr Milan Marković.

"Nastavno i tehničko osoblje Fakulteta političkih nauka ima informatičke kapacitete i znanja za održavanje predispitnih provjera znanja putem Moodle Distance Learning platforme Univerziteta Crne Gore ili putem Zoom aplikacije, ako se predmetni profesor odluči za taj oblik provjere znanja", dodao je dekan.

On navodi da specifičnosti studija Fakulteta političkih nauka dozvoljavaju onlajn predispitnu provjeru.

"Budući da se na FPN izučavaju prevashodno društvene nauke, svi smjerovi studija našeg fakulteta mogu biti prilagođeni elektronskoj provjeri znanja bez većih komplikacija", naveo je Marković.

Procenat predispitne provjere znanja u odnosu na ispit koji će biti realizovan, kada prestanu mjere, će se, kako pojašnja dekan Marković, razlikovati u zavisnosti od smjera i predmeta, u skladu sa nastavnim planom i programom FPN-a.

Nastava se još od 16. marta, na Fakultetu, kao i na ostalim fakultetskim jedinicama UCG, preselila sa katedre u virtuelnu učionicu.

Marković kaže da je veoma zadovoljan onlajn nastavnim procesom.

"Nastavno osoblje se blagovremeno i uspješno prilagodilo promjeni u načinu održavanja nastave, i studenti su pokazali informatičku i tehničku sposobnost neophodnu za učešće u nastavi putem interneta. I profesori i studenti se efektivno služe odgovarajućim informatičkim sredstvima u nastavnom procesu", kazao je dekan.

Prema njegovim riječima, odziv studenata je bio na zadovoljavajućem nivou, te da su koristili audio i video prenos za praćenje nastave, prezentacije seminarskih radova, kao i mejl prepisku za dostavljanje pisanih radova i konsultacije.

"Imajući u vidu sveukupne rezultate onlajn nastave, studenti će moći bez problema i veoma dobro da odgovore i predispitnim provjerama znanja i provjeri znanja na završnom ispitu, sa potencijalno odličnim rezultatima", zaključio je Marković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније