Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

(Mina)

09. 05. 2020. 21:20   >>  21:19 7

SAVJET RTCG

Utvrditi odgovornost za emitovanje numere

Odgovornost za emitovanje numere hrvatskog muzičara Marka Perkovića u Jutarnjem programu Radio Televizije Crne Gore (RTCG) mora biti utvrđena, jer je riječ o propustu koji ne smije biti okarakterisan kao bezazlen, saopštili su iz Savjeta RTCG.

"Savjet RTCG je zgranut činjenicom da je u Jutarnjem programu TVCG emitovana numera autora prepoznatog po fašističkim izjavama, pjesmama i ponašanju", navodi se u reagovanju.

Iz Savjeta RTCG kazali su da su odmah nakon tog saznanja imali internu komunikaciju i zatražili odgovore uredništva i menadžmenta.

"Savjet smatra da se odgovornost može i mora utvrditi, jer je riječ o propustu koji ne smije biti okarakterisan kao bezazlen", navodi se u reagovanju.

Iz Savjeta RTCG kazali su da je emitovanje numera takvih autora samo po sebi skandalozno, a posebno na Dan pobjede nad fašizmom, odnosno Dan Evrope koja i razvija ideju slobode.

"Javni servis mora da baštini antifašističko nasljeđe na koje Crna Gora može i mora biti ponosna", rekli su iz Savjeta.

Kako su naveli, promovisanje autora koji pripadaju, ili podržavaju bilo koji oblik i formu fašizma je apsolutno neprihvatljivo i za svaku osudu.

"Svi članovi Savjeta su zaista bili iznenađeni izborom muzike. Savjet smatra da se dan morao započeti numerom koja baštini i promoviše antifašizam i borbu za slobodu crnogorskog i ostalih naroda", navodi se u reagovanju.

Iz Savjeta su dodali da vjeruju da postoji sasvim dovoljan broj pjesama, adekvatnih prilici, brojnih renomiranih crnogorskih kantautora i izvođača i upravo su one morale da budu primarni izbor.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније