Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dan, Objavila: M.M.Lj. ]

11. 05. 2020. 07:54 >> 07:53

TRAJAĆE 15 DANA

Danas počinje upis u vrtiće

Upis u javne predškolske ustanove „Ljubica Popović” i „Đina Vrbica” za 2020./2021. godinu počinje danas.

 

Zbog epidemije korona virusa ove školske godine roditelji djecu upisuju elektronskim putem.

Kako je kazala Slavica Luburić, direktor JPU „Ljubica Popović”, upis će trajati 15 dana. Ona je istakla da će djeca koja se prvi put upisuju ili su bila ispisana iz ustanove tokom ove školske godine elektronskim putem podnositi prijavu zaupis na sajtu www.upisi.edu.me.

“Djeca koja su do 16. marta, kada je došlo do obustave vaspitno-obrazovnog rada usled epidemije izazvane korona virusom, bila upisana u ustanovu smatraće se upisanim za školsku 2020./2021. godinu. Ugovori o boravku i ishrani djece će se sklapati početkom nove školske godine”, rekla je Luburić.

Roditelji djecu mogu upisati za primarni-cjelodnevni program od šest do 17 časova, kao i kraći program u trajanju od tri sata.

“Kraći program podrazumijeva pripremu djece za školu i organizuje se od 16 do 19 časova. U pitanju su djeca od pet godina i odnosi se na djecu koja nijesu uključena u primarni program. U primarni program upisuju se djeca jaslenog uzrasta do tri godine i vrtića od tri godine do polaska u školu. Ovaj program je besplatan i organizovaće se u vrtićima „Ljubica Popović”, „Pčelica”, „Suncokrili”, „Sunce” i „Bajka”. Ukoliko se djeca koja se prvi put upisuju u ustanovu ili su bila ispisana ne mogu rasporediti u vaspitnu jedinicu koju su roditelji naznačili u zahtjevu za upis, biće raspoređena u druge vaspitne jedinice ustanove, u skladu sa prostornim kapacitetima”, ističe Luburić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније