Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi. [ Mina ]

11. 05. 2020. 13:27 >> 13:26

NARODNA KUHINJA NIKŠIĆ

Spremili oko 22 hiljade obroka tokom epidemije

U Narodnoj kuhinji u Nikšiću spremaju se obroci za 380 korisnika, a njihov broj se, kako je saopšteno, smanjuje sa popuštanjem mjera uvedenih zbog epidemije korona virusa.

Iz Narodne kuhinje su kazali da su od početka epidemije ukupno spremili oko 22 hiljade obroka, u vrijednosti oko 44 hiljade eura.

Predstavnica Narodne kuhinje Konstatina Vojinović kazala je da su podijelili i oko 650 paketa u Nikšiću i oko 400 u drugim opštinama, u vrijednosti oko 35 hiljada eura, zahvaljujući donacijama privrednika, građanima i organizacijama iz dijaspore.

„Svako ko je pokucao na naša vrata dobio je obrok, jer ne želimo da bilo ko u našem gradu bude gladan”, navela je Vojinović.

U Narodnoj kuhinji, kako je kazala, smatraju da će od juna imati manji broj korisnika, ako epidemiološka situacija bude stabilna, jer su neki već najavili da će moći sami da brinu od sebi.

”Kapacitet kuhinje bio je za 200 korisnika do pojave epidemije, a nakon maja broj će biti povećan za 50, jer ne želimo da bilo koga ostavimo bez sigurnog obroka”, rekla je Vojinović.

Ona je kazala da su ovih dana adaptirali prostorije kuhinje, izvršili dezinfekciju kako bi nastavili uobičajen rad, a sredstva su dobili od Nacionalnog kordinacionog tijela i firme VH Montenegro.

”Očekujemo i dodatnu opremu od firmi Hell company i ZV desing što će nam znatno olakšati nas rad. Adaptaciju prostora nastavićemo i u narednom periodu, jer smo planirali još nekoliko promjena”, najavila je Vojinović.

Ona je pozvala privrednike i građane da doniraju namirnice.

Narodnu kuhinju u Nikšiću osnovala je nevladina organizacija (NVO) Izvor života.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније