Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.L.B. ]

12. 05. 2020. 09:05   >>  17:30

1000+

Čanović: Kamatna stopa neće biti veća od 2,99%

Kamatna stopa u četvrtoj fazi projekta 1000+ neće biti veća od 2,99 odsto, kazao je Marko Čanović, generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Kako je i ranije najavljeno 4. faza Projekta 1000+ trebalo bi da bude realizovana ove godine.

Čanović je podsjetio da su uslovi iz faze u fazu bili sve bolji, pa je kamatna stopa 2010. godine bila 4,99, u narednom projektu 3,99%, a u prošlom najpovoljnija i iznosila je 2,99%.

"Počeli smo preliminarne pregovore sa bankama i ono što mogu da kažem jeste da ta kamatna stopa neće biti veća od one na prethodnom projektu", naveo je Čanović i podsjetio da je riječ o fiksnoj kamatnoj stopi.

Čanović je kazao i da su sredstva Banke za razvoj Savjeta Evrope obezbijeđene. Bilo je kaže malih zastoj zbog virusa korona, ali se nada da će projekat biti uspješno realizovan do kraja godine. Pokušaće da i u ovoj fazi unaprijede uslove.

"Mislim da ćemo uskoro početi sa realizacijom 4. faze projekta. Kad kažem realizacijom, znači priprema dokumentacije za samu implementaciju, a podjela vaučera će zavisiti od više faktora", naveo je Čanović.

Vjeruje da će i u ovoj fazi banke odobravati grejs period, za stanove koji su u izgradnji. U novoj fazi Projekta u ponudi će biti i stanovi u starogradnji.

"Ovoga puta ćemo ići u varijantu da sve ono što je na tržištu bude predmet realizacije Projekta 1000+, naravno uz ispunjavanje uslova koje smo imali u dogovoru sa bankom SE, a koji se odnose na energetsku efikasnost...", ističe Čanović.

Podsjeća, da građevinari prethodni put nijesu mogli da ponude stanove skuplje od 1.100 eura.

"Razmatraćemo i taj parametar u projektu", kazao je Čanović, ali nije mogao da precizira da li će taj limit biti i novom pozivu.

Podsjeća i da je 1.185 crnogorskih porodica u prethodnim projektima obezbijedilo krov nad glavom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније