Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M. ]

12. 05. 2020. 16:00   >>  16:17 6

SAVJET ZA KONTROLU POLICIJE

Praznik Svetog Vasilija protekao u najboljem redu

Savjet za građansku kontrolu rada policije konstatovao je da su policijski službenici na praznik Svetog Vasilija Ostroškog postupali profesionalno i savjesno.

"Sveta služba i okupljanje vjernika protekli su u najboljem redu, bez ijednog incidenta, bez prekršaja i krivičnih djela, i uz puno poštovanje privremenih zdravstvenih mjera. Savjet konstatuje i pozdravlja, u konkretnom slučaju, odličnu i pouzdanu saradnju i partnerski odnos OB Danilovgrad i bratstva manastira Ostrog," navodi se u saopštenju Savjeta.

Iz Savjeta je saopšteno da će večeras predsjednik Savjeta Aleksandar Saša Zeković i član Savjeta Branislav Radulović posjetiti Centar bezbjednosti Nikšić.

Član Savjeta za građansku kontrolu rada policije Branislav Radulović službeno je obišao Odjeljenje bezbjednosti (OB) Danilovgrad i neposredno ispratio postupanje policijskih službenika i provjerio poštovanje standarda ljudskih prava u vezi sa zadržavanjem u prostorijama policije.

 

U pratnji člana Savjeta je bio pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević, rukovodilac Sektora policije opšte nadležnosti.

Savjet je konstatovao da su uslovi za boravak zadržanih lica značajno unaprijeđeni i na nivou definisanih standarda. Prilikom svoje prošle posjete, početkom aprila 2020. Savjet je provjerio prostorija za zadržavanje i konstatovano da je neophodno hitno poboljšanje uslova za boravak zadržanih lica.

Načelnik OB Marko Kalezić je iskazao zahvalnost Savjetu na izdatim preporukama i snažnom insistiranju da budu bez odlaganja primijenjene jer su time zaštićena ne samo osnovna prava građana već i ukupan integritet policije. Savjet je pohvalio i pozdravio napor Vlade Crne Gore odnosno Uprave za imovinu da se bez odlaganja pristupi poboljšanju uslova za boravak lica lišenih slobode.

 

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније