Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi [ Mina ]

13. 05. 2020. 19:50 >> 20:12
1

POŠTA CRNE GORE

Počelo takmičenje za najljepše pismo

Takmičenje za najljepše pismo, koje Pošta Crne Gore organizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, počelo je danas.

Kako je saopšteno iz Pošte, ovogodišnja tema takmičenja je „Napiši odraslima pismo o svijetu u kojem živimo“, a pravo učešća imaju učenici osnovnih škola u Crnoj Gori, do 15 godina.

„Rad treba da bude napisan u formi pisma i sadrži sve elemente pisma, kao što su adresa primaoca, oslovljavanje, sadržaj, pozdrav, adresa pošiljaoca, potpis pošiljaoca“, navodi se u saopštenju.

Sastav, kako su rekli iz Pošte, mora biti neobjavljivan, autor pisma mora se pridržavati teme, treba da ima do hiljadu riječi, a može sadržati i ilustraciju.

“Učesnici su obavezni da uz svoje pismo dostave ime i prezime, datum rođenja, adresu stanovanja, naziv i adresu škole, ime predmetnog nastavnika, razred koji pohađaju i broj riječi u pismu”, kaže se u saopštenju.

Uz pismo napisano rukom, poželjno je dostaviti i tekst otkucan na računaru, a prema pravilima takmičenja, osnovne škole do 14. juna Pošti treba da dostave po tri najbolja rada na školskom nivou.

"Imajući u vidu specifične okolnosti u kojima se organizuje ovogodišnje takmičenje, Pošta će prihvatati i radove koje učenici pošalju individualno", kaže se u saopštenju.

Svi pristigli radovi biće proslijeđeni Komisiji Ministarstva prosvjete koja će odabrati četiri najbolja rada i šest koji zaslužuju posebnu pohvalu.

Takmičenje će biti završeno 14. juna ove godine, do kada je potrebno poslati pisma na adresu Pošta Crne Gore Za literarni konkurs Ulica slobode br. 1 81000 Podgorica.

Iz Pošte su kazali da su za autore četiri najbolja pisma pripremili vrijedne nagrade, i to laptop, foto aparat, mobilni telefon i biciklo.

Svim nagrađenim i pohvaljenim autorima i njihovim mentorima Pošta daruje jednodnevni izlet.

„Nacionalno takmičenje segment je Međunarodnog takmičenja koje realizuje Svjetski poštanski savez, a najljepše pismo na nacionalnom nivou Pošta prosljeđuje na Međunarodno takmičenje Svjetskom poštanskom savezu”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније