Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 05. 2020. 19:22   >>  23:05 39

NEREDI U NIKŠIĆU

Suzavcem rastjerali građane, nekoliko uhapšenih

Građani u Nikšiću okupili su se ispred Centra bezbjednosti u tom gradu, tražeći da se episkop budimljansko-nikšićki Joanikije pusti iz pritvora. Nakon okupljanja krenuli su u protestnu šetnju, blokirali su kružni tok, gdje je došlo do sukoba sa policijom. Policija je, kako javlja reporter TVCG, bacila suzavac i razbila blokadu.

Jedan dio građana gađao je policiju kamenicama, nakon čega je privedeno više građana. 

Iz Uprave policije su saopštili da je povrijeđeno više službenika kada su okupljeni zasuli policiju kamenicama i drugim predmetima.

"Brzom intervencijom policije uspostavljen je red i mir na nikšićkim ulicama, a odgovorne osobe će biti procesuirane u skladu sa zakonom", navode iz Uprave policije.

Policija je, kako saznaje RTCG, privela i novinara "Večernjih Novosti" Velišu Kadića. Novinari iz Nikšića razgovarali su sa načelnikom CB Nikšić da se po hitnom postupku utvrdi zašto je priveden, jer je bio na radnom zadatku.

Policija je bacila suzavac i upotrijebila šok bombe, ubrzo nakon toga demostranti su se razišli. Trenutno kod kružnog toka nema nikoga, javlja naš reporter.

 

Nakon što je Demokratski front prvo najavio da će vjernike pozvati večeras da blokiraju saobraćajnice kao protest zbog privođenja sveštenika, te na poziv Episkopskog savjeta SPC i mitropolita Amfilohija odustao od te odluke, situacija u Glavnom gradu je mirna. 

 

Ispred Hrama bilo je vjernika i policije.

 

Antena M prenosi video kolone automobila na ulicama Podgorice, dok se na automobilu koji je predvodi vijori trobojka.

Kako prenosi taj portal tačan razlog nije poznat, podsjećajući da su sinoć u nekoliko gradova održane litije automobilima.

 

Građani su se okupili i u Beranama, Pljevljima. I u Budvi je organizovana mirna protestna šetnja, zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sveštenika SPC.

Пратите нас на

Коментари39

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније