Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M. ]

14. 05. 2020. 12:56 >> 12:59
10

DOBRIČANIN SAOPŠTIO

"Podnosim ostavku na mjesto u Savjetu za kontrolu policije"

Doktor i član Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin podnio je ostavku na članstvo u Savjetu za građansku kontrolu rada policije.

“Podnio sam danas ostavku na članstvo u Savjetu za građansku kontrolu rada policije. Mogao sam to uraditi i prije ali sam odavno shvatio da na svakom mjestu dokle god ima ikakvog smisla treba braniti istinu i pravdu i boriti se za obespravljene pojedince”, naveo je Dobričanin.

Kaže da je do danas postupao kao zdravstveni radnik i humanista u Savjetu insistirajući da uvijek obraćaju pažnju na kontrolu rada policije.

“Siguran sam da upotreba hemijskih sredstava za onemogućavanje šetnji građana, ma šta uzvikivali i ma kome se obraćali, ne treba biti opravdana. Cijelog života učim da liječim ljude i takve metode za mene kao ljekara su neprihvatljive. Duboko prezirem silu koja ne pravi razliku uzmeđu krivih, nedužnih i nevinih”, ističe Dobričanin.

Prema njegovim riječima, pritvaranje episkopa Joanikija i osam sveštenika je necivilizacijski čin koji nema opravdanja.

“Hipokratova zakletva obavezuje 24 sata. Iako imam svoj politički stav, iako je on javan, iako ga smatram dijelom svog bića, ni jednog trenutka svog rada u Savjetu nijesam bio političar, niti sam prestajao da budem ljekar. Ako je postalo besmisleno, a jeste, da se za svoje poimanje slobode i slobodnog društva borim kroz Savjet, nisu nestali drugi načini niti su nestali ljudi sa kojima i za koje se valja boriti. Nastavljamo, a izgubljeni smisao ćemo naći zajedno i drugdje, tamo gdje je borba neprestana”, poručuje Vladimir Dobričanin.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније