Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi [ Mina ]

16. 05. 2020. 09:59 >> 09:57

NPCG

Počeo ribolov na Skadarskom, Crnom i Biogradskom jezeru

Sportski i privredni ribolov počeo je danas na Skadarskom jezeru, a ribolovci moraju striktno poštovati mjere Ministarstva zdravlja propisane u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti Kovid - 19, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG).

Oni su objasnili i da ribolovci moraju poštovati Zakon o slatkovodnom ribarstvu i akvakulturi i Naredbe o ribolovnim zabranima, lovostaju i minimalnim veličinama riba i drugih vodenih organizama ispod kojih je zabranjen ulov.

Iz NPCG podsjetili su da je lovostaj na izlov šarana-krapa i ostale ciprinidne vrste utvrđen Naredbom o ribolovnim zabranama za period od 15. marta do 15. maja u cilju zaštite ribljeg fonda tokom mrijesta.

Građani mogu kupiti dozvole za privredni ribolov, kao i godišnju za sportsko-rekreativni ribolov, u Upravnoj zgradi NP Skadarsko jezero na Vranjini, radnim danima, od sedam do 15 sati.

Dnevna dozvola za sportsko-rekreativni ribolov, izdaje se u Upravnoj zgradi Parka svim danima tokom 24 časa.

Iz NPCG su rekli da je sportski ribolov dozvoljen i u nacionalnim parkovima Durmitor (Crno jezero) i Biogradska gora (Biogradsko jezero).

Ribolov na Crnom jezeru je moguć isključivo uz dnevnu sportsko-ribolovnu dozvolu koja se izdaje na licu mjesta kod dežurnog nadzornika.

"Pecanje je dozvoljeno jednim štapom pomoću vještačkih mamaca, svim danima, osim ponedjeljkom, od 14 do 19 sati. Visina naknade za obavljanje sportskog ribolova iznosi 20 eura po osobi na dan, a nedjeljom i praznicima za članove SRK „Crno jezero″ je deset eura", kazali su iz NPCG-a.

Oni su naveli da je na Biogradskom jezeru dozvoljeno pecanje jednim štapom pomoću vještačkih mamaca uz dnevnu sportsko-ribolovnu dozvolu svim danima od osam do 17 sati.

Dozvola košta 20 eura po osobi na dan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније