Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi.

18. 05. 2020. 14:54   >>  14:54 1

UCG

Za Prirodno-matematički fakultet zainteresovani i učenici van CG

Maturanti crnogorskih i srednjih škola van Crne Gore su u posljednje dvije sedmice postavljali veliki broj pitanja u vezi sa upisom i studiranjem na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Prodekan za nastavu ovog fakulteta Miljan Bigović kaže da je lično imao elektronsku komunikaciju sa njima i obezbijedio im sve potrebne informacije, linkove, kao i kontakte sa rukovodiocima studijskih programa, radi još pouzdanijih informacija.

Informacije o upisu srednjoškolaca na Prirodno-matematičkom fakultetu dostupne su i u elektronskoj verziji Informatora 2020/2021, na sajtu Unuverziteta Crne Gore, kao i na veb stranici PMF-a.

Prodekan Bigović smatra da će trend upisa i interesovanje na fakultetu otvorenom za mlade ljude koji žele da steknu obrazovanje i put do profesionalng bavljenja naukom i pedagoškim radom u različitim oblastima, biti na sličnom nivou kao i prethodnih godina.

Maturanti naših i srednjih škola van Crne Gore su u posljednje dvije sedmice, kaže on, postavljali veliki broj pitanja u vezi sa upisom i studiranjem.

On je objasnio da Prirodno-matematički fakultet kroz razne promocije koje organizuje, promoviše nauku, ali i razvija sposobost kritičkog i samostalnog pristupanja problemskim pitanjima i zadacima.

"Neke od aktivnosti su: Olimpijada znanja, Škola računara, Dani nauke. Pomenuo bih i saradnju sa Ministarstvom nauke i Fondacijom za promovisanje nauke ,,Prona”, organizovanje raznih radionica, manifestacija, prezentacija eksperimenata, te organizaciju takmičenja iz prirodnih i računarskih nauka i matematike", naveo je prodekan.

Prošle godine, dodaje Bigović, interesovanje studenata je bilo veće od broja oglašenih mjesta, na studijskim programima Računarske nauke i Računarstvo i informacione tehnologije.

Sudeći po broju upisnih rokova, zaključuje on, osim dva već pomenta studijska programa, izvjesno, mada manje interesovanje maturanti su pokazali i za preostala četiri studijska programa na PMF-u (Matematika i računarske nauke, Matematika, Biologija i Fizika).

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније