Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

19. 05. 2020. 22:21   >>  22:18

MLADI SE OKREĆU POLJOPRIVREDI

Na Biotehničkom očekuju veće interesovanje

Pandemija virusom Kovid-19, pokazala je koliki je značaj poljoprivrede i sopstvene proizvodnje hrane, za sigurnost svakog pojedinca i normalno funkcionisanje društva, pa na Biotehničkom fakultetu očekuju povećano interesovanje mladih za njihove studijske programe, ističe prodekanica za nastavu na tom fakultetu Snježana Hrnčić.

"Saznanja koja imamo sa terena da se veliki broj, posebno mladih ljudi, zainteresovao i krenuo prvi put u sopstvenu proizvodnju, daje nam za pravo da očekujemo veliki odziv za upis na naše studijske programe", istakla je ona.

Promociji Biotehničkog fakulteta, objašnjava prodekanica Hrnčić, doprinosi i veliki broj ličnih kontakata koji ima većina njihovih zaposlenih sa poljoprivrednim proizvođačima, na obostrano zadovoljstvo.

Broj studenata koji će ove godine moći da upiše studijske programe na Biotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore biće utvrđen, kako je najavila, krajem maja, u skladu sa licencom i prostornim kapacitetima.

"Zainteresovanim kandidatima sve informacije, vezane za upis na fakultet i studijske programe koje relizujemo, dostupne su na zvaničnoj stranici Biotehničkog fakulteta i objavljene su i u najnovijem Informatoru Univerziteta Crne Gore za studijsku 2020/2021 koji je dostupan na sajtu Univerziteta", kazala je Hrnčić.

Najveće interesovanje i najveći broj upisanih studenata, saopštava prodekanica, tradiconalno je vezano za studijski program Biljna proizvodnja, na kome se svake godine popune sva mjesta već u prvom upisnom roku, dok se na studjskom programu Animalna proizvodnja mjesta uglavnom popune u drugom upisnom roku.

"Predmeti koji se boduju prilikom upisa su biologija i hemija, a kanidati koji nijesu imali ove predmete u trećem i četvrtom razredu mogu ih polagati preko diferencijalnog ispita", rekla je ona.

Prošle godine, na studijskom programu Biljna proizvodnja upisano je 60 studenta, a na studijski program Animalna proizvodnja 35 studenata.

"Biotehnički fakultet realizuje i dva primijenjena studijska programa na koja su upisana 43 studenta. Na studijski program Kontinentalno voćarstvo i ljekovito bilje u Bijelom Polju, upisano je 25 studenta, a na studijski program Mediteransko voćarstvo, u Baru, 18 studenta", kazala je Hrnčić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније