Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ PR Centar, Objavila: R.B. ]

21. 05. 2020. 12:37 >> 12:37
4

DANAS U KCCG

Otvorena rekonstruisana stomatološka poliklinika

Rekonstruisana stomatološka poliklinika Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), koja je svečano otvorena danas, može da sa poredi sa najsavremenijim i najopremljenijim klinikama, a crnogorski građani će dobiti bolju i kvalitetniju stomatološku zaštitu, poručio je direktor KCCG-a Jevto Eraković.

On je kazao da 21. maj predstavlja jedan od najvažnijih datuma u istoriji Crne Gore i da ta ustanova na Dan nezavisnosti predstavlja projekat, koji daje snažan iskorak u jačanju crnogorskog zdravstvenog sistema.

„Danas svečano otvaramo obnovljenu stomatološku poliklinku, koja ima sadržaje koji mogu da se porede sa najsavremenijim i najopremljenijim klinikama. Na ovaj način svi građani Crne Gore imaće mogućnost da dobiju kvalitetniju stomatološku zaštitu. Ovom prilikom ih pozivam da dođu, da se uvjere u kvalitet usluge“, poručio je Eraković.

On je podsjetio da je KCCG u proteklih 14 godina pratio razvoj Crne Gore i unapređivao sve segmente rada.

„Tako da su naše službe u skladu sa najrazvijenijima u regionu. Želim i da se zahvalim svim zaposlenima u KCCG-u i zdravstvenom sistemu, koji su u teškim iskušenjima COVID-19 infekcije pokazali kakva je naša snaga. Želimo da nastavimo ovim putem i da pokažemo da će zdravstveni sistem, kao i naša država, nastaviti i dalje da se razvija“, istakao je Eraković.

Od budućih projekata najavio je izgradnju novog Urgentnog centra, Klinike za infektivne bolesti, Klinike za dermatovenerologiju, Klinike za mentalno zdravlje, kao i Klinike za hematologiju.

„Pored toga tu je nabavka sofisticirane nove opreme, usavršavanje kadra i sve ono što daje snagu i nama i našim građanima“, kazao je Eraković.

U epidemiji koronavirusa pokazalo se, kako je istakao, da crnogorski zdravstveni sistem mnogo bolje i efikasnije može da se izbori sa velikim iskušenjima u odnosu i na razvijenije države.

„Želimo da pošaljemo jasnu poruku da naši građani mogu da budu sigurni u zdravstveni sistem, mogu da budu sigurni u svoju državu, koja će i dalje nastaviti da ulaže u zdravstveni sistem. Neka nam je vječna naša Crna Gora i neka nam je srećan Dan nezavisnosti“, poručio je Eraković.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje, Sead Čirgić, istakao je da je svaki segment zdravstvene zaštite veoma značajan i predstavlja dio cjelokupnog zdravstvenog sistema.

„Posebno me raduje što smo ovaj put obratili pažnju na oralno zdravlje naših građana. Fond za zdravstveno osiguranje je prepoznao neophodnost ulaganja u rekonstrukciju stomatološke poliklinike i, kroz budžet, opredijelio iznos od oko 200 hiljada eura, od čega se 140 hiljada odnosi na samu rekonstrukciju, a 60 hiljada smo obezbijedili za nabavku opreme“, naveo je Čirgić.

Rezultat dobre saradnje Kliničkog centra i Fonda za zdravstveno osguranje vidi se i danas u tome što su, kako je pojasnio, obezbjeđeni bolji uslovi rada i liječenja.

„Svako ulaganje u zdravstveni sistem je ulaganje u zdravlje građana i sa ovakvim aktivnostima ćemo nastaviti i dalje, prepoznajući uska grla zdravstvenog sistema, za postizanje boljih rezultata. Čestitam menadžmentu Kliničkog centra na još jednom uspješno realizovanom projektu, zaposlenima želim uspješan rad i srećan vam Dan nezavisnosti“, zaključio je Čirgić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније