Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

21. 05. 2020. 16:23   >>  16:28

NA MUZIČKOJ AKADEMIJI

Onlajn pripremna predavanja za prijemne ispite

Na Muzičkoj akademiji Univerziteta Crne Gore (UCG) pripremna predavanja za prijemne ispite održavaju se onlajn, saopšteno je iz UCG-a.

Dekan Muzičke akademije Bojan Martinović kazao je da interesovanje veliko, kao i da se kvalitet kandidata, iz države i regiona, iz godine u godinu, pojačava.

"Nastavni kadar i studenti Muzičke akademije se sada, kako dodaje, predstavljaju u virtuelnom svijetu, na zvaničnim profilima Akademije društvenih mreža Fejsbuk, Instagram, kao i na sajtu Univerziteta Crne Gore", rekao je Martinović.

Tu su, kako je dodao, lični kontakti profesora koji u sadejstvu sa upravama muzičkih škola rade na promociji Akademije i regrutuju buduće studente.

"U cilju što bolje internacionalizacije uvijek računamo na studente iz inostranstva, pa se nadam da ova situacija neće uticati u prevelikoj mjeri da neki od budućih kandidata odustanu", naveo je Martinović.

Govoreći o uslovima upisa, Martinović je rekao da pored dobrog uspjeha, budući kandidati moraju položiti i prijemni ispit koji se organizuje svake godine krajem juna, a koji je koncipiran na bazi znanja koja kandidati ponesu iz srednjih stručnih (muzičkih) škola.

Prema njegovim riječima, to je ujedno i posljednji filter pred upis na Muzičku akademiju, a za kandidate koji dolaze iz drugih prohodnih škola organizuju i diferencijalne ispite, koji su priprema za prijemni ispit.

"Za sve one koji ne polože prijemni ispit u prvom roku, po potrebi organizujemo još jedan ili dva upisna roka na kom kandidati imaju priliku da pruže i zadovolje kriterijume upisa", pojasnio je Martinović.

On je podsjetio da je prethodne godine, na Muzičkoj akademiji upisano oko 30 studenata na dva studijska programa.

"Proteklih godina vlada ogromno interesovanje za studijski program Izvođačke umjetnosti, ali za sve instrumente, što je važno zbog kontinuiteta rada kamernih ansambala, orkestra, ali i hora", istakao je Martinović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније