Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

PR Centar [ Objavila: M.L.B. ]

23. 05. 2020. 13:00   >>  12:58

DANILOVGRAD

Domaći proizvodi za oko 40 porodica

U humanitarnoj akciji „Socijalni štand“, koja je održana danas u Danilovgradu, obezbijeđeni su paketi domaćih proizvoda privrednika iz te Opštine za oko 40 porodica, koje se nalaze na evidenciji danilovgradskog Centra za socijalni rad.

Na štandovima, koji su postavljeni na Trgu 9. decembar, svoje proizvode donirali su proizvođači mliječnih proizvoda, jaja, sira, meda, voća i povrća, sokova, brašna.

Predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević, kazala je da se za humanitarnu akciju „Socijalni štand“, koja se održava prvi put u tom gradu, prijavio veliki broj uglednih privrednih proizvođača sa područja te Opštine.

„Na ovaj način ćemo, dva puta mjesečno, licima koja su u stanju socijalne potrebe i korisnici su Centra za socijalni rad, dati paket domaćih proizvoda i time ćemo im podići kvalitet života i osigurati da imaju kvalitetniju ishranu“, navela je Kovačević na Trgu 9. decembar.

Prema njenim riječima, paketi su obezbijeđeni za oko 40 korisnika Centra za socijalni rad Danilovgrad.

„Sledećih desetak dana paketi će biti obezbijeđeni za novih 40 korisnika Centra za socijalni rad. Imamo i najavu uglednih poljoprivrednih proizvođača. Zahvalnost svim ljudima koji su se odazvali našem pozivu“, istakla je Kovačević.

Kako je kazala, cilj im je da iduće godine Opština obezbijedi poljoprivredno zemljište, na kojem će korisnici Centra za socijalni rad imati mogućnost da se bave poljoprivrednom proizvodnjom za sopstvene potrebe.

„Obaveza Opštine biće da obezbijedi zemljište, da ga pripremi, da kupi sjeme, izvede priključak za snabdijevanje i nalivanje. Na taj način ćemo stimulisati korisnike koji žive ovdje da slobodni dio vremena provode sadeći proizvode koji su im potrebni da bi mogli da prežive. Mislim da je ovo Socijalna bašta jedina u Crnoj Gori“, rekla je Kovačević.

Ona je kazala da je svoje proizvode danas doniralo 15 proizvođača.

„Već imamo spremnu drugu grupu proizvođača za desetak dana. Ovo su poljoprivredni proizvođači sa teritorije naše Opštine prepoznati po kvalitetu i humanosti. Bio je potreban samo jedan moj poziv da se skupimo i omogućimo oko 40 porodica da imaju proizvode koje svakodnevno sebi ne mogu priuštiti“, rekla je Kovačević.

Direktorica Centra za socijalni rad Danilovgrad Maja Luketić, zahvalila se Opštini Danilovgrad i privrednicima iz Danilovgrada koji su izašli u susret najugroženijim porodicama.

„Radi se o porodicama iz gradskog regiona ovog puta. Za 36 porodica smo obezbijedili sve ovo što vidite na tezgama. Danilovgrad je prvi grad koji se sjetio nešto ovako da organizuje. Ljudima nije samo bitno ovo što će odavde odnijeti, nego je bitno da znaju da nisu sami i da smo mi tu sa njima“, istakla je Luketić.

Geronto-domaćica u Crvenom krstu Danilovgrad Sanja Gardašević kazala je da je njena uloga danas da u okviru štanda podijeli humanitarnu pomoć za socijalno-ugroženo stanovništvo.

„Naša uloga je da to podijelimo jednako svima. Kod nas na štandu se nalazi sir od raznih proizvođača, sokovi. Socijalna pomoć jako znači, a ovo je jedna u nizu humanitarnih akcija koje Opština organizuje za socijalno-ugroženo stanovništvo“, rekla je Gardašević.

Nataša Mićković iz Crvenog krsta Danilovgrad kazala je da se na štandovima nalaze domaći proizvodi, domaći sokovi, jaja, sir, povrće i voće.

„U današnje vrijeme ovakva vrsta pomoći znači dosta. Počela je raspodjela, već su tu korisnici Centra za socijalni rad. Svim korisnicima proizvodi su raspoređeni jednako“, navela je Mićković.

Samostalna savjetnica za biljnu proizvodnju u Opštini Danilovgrad Natalija Bulatović rekla je da je humanitarna akcija organizovana za kratko vrijeme.

„Dosta je brojan odaziv svih proizvođača. Poljoprivredni proizvođač povrća Jovović napravio je prelijep paket za svako domaćinstvo, proizvođač Jakšić Vasilije donirao je krompir, Kuća meda je svim korisnicima Centra za socijalni rad donirala teglu meda. Takođe, poljoprivredno gazdinstvo Radinović doniralo je jagode. Imamo i proizvođače soka Radulovića i Raspopovića, siraru Katunjanka, Siraru Vulaš i Mljekaru Lazine“, navela je Bulatović.

Pekara Anđela je, kako je dodala, donirala po džak brašna i paket hljeba.

„Ova akcija će da traje i ubuduće. Postoji veliko raspoloženje svih proizvođača, privrednika sa teritorije Opštine Danilovgrad“, istakla je Bulatović.

Akciju „Socijalni štand“ sprovodi Opština Danilovgrad u saradnji sa Centrom za socijalni rad i privrednicima sa područja opštine Danilovgrad kao i OO Crvenog krsta Danilovgrad.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније