Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

PR Centar [ Objavila: M.L.B. ]

24. 05. 2020. 11:09 >> 11:07

"MUZIKA U SVA SRCA"

Štampač na Brajevom pismu za školu “Vasa Pavić“

Kroz projekat “Muziku u sva srca”, Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić“, dodijeljen je štampač na Brajevom pismu sa neophodnim softverom, sajt za učenje gitare biće preveden na crnogorski jezik do ljeta, a dobrobit od projekta imaće svi zainteresovani.

To je kazao gitarista i direktor Crnogorskog gitarističkog centra, Radoš Malidžan, navodeći da ta organizacija, kroz projekt „Muziku u sva srca“ koji je pobijedio na konkursu „Za svako dobro“, radi na inkluziji u muzičko obrazovanje djece sa oštećenjem i trajnim gubitkom vida.

„Projekat obuhvata tri segmenta: nabavku neophodne opreme, razvoj i prevod sajta za učenje gitare, koji je namijenjen slijepima i distribuciju svih didaktičkih materijala“, rekao je Malidžan.

Sajt za učenje gitare www.letsplayguitar.org prvi je takve vrste u svijetu, a na crnogorski jezik biće preveden do kraja školske godine.

„Sajt sadrži audio lekcije o sviranju, notnim zapisima na Brajevom pismu, zvučne primjere i sve materijale u PDF-u i na Brajevom pismu. Da bi sajt koristili svi zainteresovani - i učenici, i nastavnici, i samouki potrebno je omogućiti im da dođu do materijala na Brajevom pismu“, kazao je Malidžan.

Iz tog razloga je nabavljen i Školi „Vasa Pavić“ dodijeljen štampač na Brajevom pismu.

Direktorica Umjetničke škole za muziku i balet "Vasa Pavić" Zoja Đurović, istakla je da su toj školi, u kojoj radi oko 150 profesora, i koja je rasadnik kulture i talenata, prijeko potrebni projekti poput „Muziku u sva srca“.

„Mislim da se dugo godina nije o tome mislilo. Tako da sam zaista srećna što je naš mladi kolega Radoš Malidžan sve ovo pokrenuo. Radujemo se što smo djeci vratili osmjeh i što će dobrobiti projekta moći da koriste svi učenici i profesori iz Crne Gore“, poručila je Đurović.

Koordinator konkursa „Za svako dobro“ i PR Crnogorskog Telekoma Matija Otašević, podsjetio je da je glasovima građana projekat “Muziku u sva srca” dobio podršku na konkursu “Za svako dobro”.

“To projektima poput ovog daje posebnu težinu i vrijednost jer pokazuje da građani prepoznaju značaj obrazovanja i socijalne inkluzije. Na prošlogodišnjem konkursu dominantno smo podržali projekte iz oblasti obrazovanja, a posebno nam je drago što ovaj projekat, osim obrazovanja, podrazumijeva i socijalnu i digitalnu inkluziju”, istakao je Otašević.

Projekat „Muziku u sva srca“, podržan kroz konkurs Crnogorskog Telekoma „Za svako dobro“, realizuje se u saradnji sa Muzičkom školom „Vasa Pavić“ i Savezom slijepih, a prijatelji su i Crnogorska komercijalna banka, Radio Homer, Digital DAB, Škola za strane jezike Double L i Montenegro magazin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније