Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 05. 2020. 12:01 >> 11:58
3

UJEDINJENA CRNA GORA

Obnoviti ploču na spomeniku na Ravnom lazu

Ujedinjena Crna Gora poziva nadležne lokalne i državne vlasti da obnove ploču na spomeniku na piperskom Ravnom Lazu.

Iz te partije su pozvali, kako su kazali, i da prestanu sa "besomučnim nagađanjem i podgrijavanjem narodnih raskola iz vremena Drugog svjetskog rata".

"Obnovite i cijeli spomenik istovremeno inače će zarasti u korov kao i mnogi širom Crne Gore", navodi se u saopštenju Ujedinjene Cren Gore.

Tvrde da vlast već godinama ne zanima ko lomi spomenike po gradskim i seoskim grobljima na kojima, kako su pakali, ne može ostati ni jedno slovo od mesinga, ograde, stubići.

"Sve što može da se preproda u staro željezo Toš Čeliku meta je vandala, ali se tu niti znaju niti istražuju dobro poznate adrese. Satanisti ili ko već sa "dobro poznatih adresa" duže od decenije lome ploče sjećanja na one koji su poginuli u saobraćajnim nesrećama diljem naših kanjona, a vrhunac vandalizma se desio nedavno na mostu "Grlo" kod manastira Morača kada je neka 'adresa' ošegala i bacila u provaliju drveni krst koji je bio postavljen na mjestu gdje su stradali rumunski državljani", navodi se u saopštenju.

Tvrde da su "suludnici i vandali imali od koga naučiti da lome: mermerne ploče, spomenike, grobove i Crkve, znaju svi koji nas poznaju".

"Predizborna kampanja preko spomenika, ploča i grobova tako se zahuktava, a samo je bilo neophodno nekom pojedincu ili grupi njih oteti čekiće iz ruku i potom ih naučiti ono što se u našim školama nažalost odavno ne uči", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније