Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Milena Đurđić, TVCG ]

27. 05. 2020. 19:42 >> 22:48
18

PALMER

CG i Srbija partnerski da riješe problem

Crna Gora ima pravo da uspostavi parametre za to ko može da uđe u zemlju u skladu sa epidemiološkim preporukama, kazao je specijalni izaslanik za Balkan Metju Palmer u razgovoru za Glas Amerike. Smatra da treba svakako pažljivo razmotriti kako bi to moglo da utiče na odnose dvije države, ističući da će Srbija i Crna Gora vječno biti susjedi te da treba da nađu način da rješavaju sva pitanja u partnerskom odnosu.

 

"Najvažnija poruka je da dvije zemlje treba da razgovaraju, vlade treba da komuniciraju i treba da postoje otvoreni kanali komunikacije. Crna Gora svakako ima pravo da uspostavi parametre za to ko može da uđe u zemlju i postojaće epidemiološka komponenta u procesu donošenja te odluke. Treba i da pažljivo da razmotre kako bi to moglo da utiče na odnose sa važnim susjedom, kako će uticati na ljetnju turističku sezonu s obzirom na važnu ulogu srpskih turista u crnogorskoj ekonomiji. Znači, ima prostora za razgovor koji treba da bude otvoren, transparentan, da se vodi mirno i koji identifikuje put naprijed koji je u korist svih. Srbija i Crna Gora će vječno biti susjedi i treba da nađu način da rješavaju ta pitanja u partnerskom odnosu", poručio je Palmer.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније